lat

Министре, како се у Србији боље живи ако је напусти преко 60.000 људи годишње?


ПОДЕЛИТЕ:

Није трагично и несагледиво штетно када министар за рад и запошљавање Ђорђевић не барата егзактним подацима и судара се са чињеницама, трагично је што његово виђење представља и начин сагледавања неуралгичног проблема овог друштва и времена – одлазак младих и образованих људи из земље.

Висина плате, коју је министар навео као један и једини разлог одласка, није и неће бити оно због чега губимо прилику да најбољи заузму припадајућа места у науци, друштву, политици. Људи су незадовљни животом у Србији у најсвеобухватнијем смислу. Невредности које прожимају сваку пору, корупција на свим нивоима, урушено здравство и образовање, партократијски систем, муљ који је замутио извор и ток, заташкавање афера, конструисање виртуалне реалности, живот од обраћања до обраћања Вође и непропустљивост система за идеје и људе који немају страначку подобност, разлози су због којих млади одлазе.

Имају довољно зрелости и знања да сами одлуке креирају, не желе жиранте и бар тридесетогодишње неотплативе кредите за бољи живот. Уместо да се бави суштинским анализама и изменом стања, министар Ђорђевић понавља успаванку за лаковерне да су мајстори и медицинске сестре једнако лакоми на новац, а наивни и не виде како им је овде најбоље и најбезбедније.

Према подацима Института за јавно здравље Милан Јовановић - Батут од јуна 2012. до децембра 2017. године здравствени систем у Србији је остао без 11.794 запослена (лекара, медицинских сестара и техничара).  Њима не причајте приучене лекције из брошуре општенародне одбране старе тридесетак година о небезбедности „трулог Запада“ како наводи министар, зато што у међувремену само Србија трули под вама.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ