lat

Милојичић: СНС најбруталнија политичка организација од 1990.


ПОДЕЛИТЕ:

Посланик ДС Радослав Милојичић каже да СНС је најбруталнија политичка организација у последњих 28 година, и да само уједињена опозиција може да одговори на ту бруталност.

ДС осуђује напад РОСУ на голорук народ и дешавања у Косовској Митровици, и позива власти Београда и Приштине да смире тензије, навео је он.

Прошлог викенда одржани су избори у Смедеревској Паланци на којима је листа СНС освојила 66% гласова. Листа ДС-а освојила је 9,65 одсто, следе социјалисти са 7,48 одсто док је Народној странци Вука Јеремића припало 5,67 одсто гласова. На локалним изборима 2016. ДС је у том граду освојила 19,1% гласова, дакле овога пута "узели" су 10 досто мање.

Упитан о томе, Милојичић, који је био и председник општине Смедеревска Паланка, каже да није задовољан резултатима, мада је то "дупло боље", каже, у односу на резултате ДС постигнуте у појединим општинама.

Као разлог за слабији резултат те странке у Смедеревској Паланци наводи да се појавила и странка Вука Јеремића у коју су отишли многи из ДС. Али наглашава и недемократске изборне услове.

"На активисте ДС су вађени пиштољи, брутална сила... Огромна средства су уложена у Смедеревску Паланку како ДС не би победио. СНС је једном бруталном кампањом, насилништвом, малтретирањем сваког ко другачије мисли победила", наглашава.

Напомиње да су људи који су ишли с њим у посете грађанима, ван свог радног времена - возач Ласте и дипломирана правница из општинске управе, након тога одмах премештени на друга радна места. Наводи да је о свему томе обавестио надлежне иснтитуције.

Тврди да је у Паланци сваког дана било 400, 500 људи из Алибунара, Ковачице, Панчева који су улазили у куће грађана. "Они уђу са 15.000 динара. Грађани дођу и кажу нам то". Тврди да је цело ромско насеље организовано довезено аутобусом на гласање.

Били су чак и код мене кући, тражили од моје мајке потпис за сигуран глас, навео је посланик ДС.

Тврди да је имао "нула секунди" у локалним медијима, да је директор једне телевизије рекао да не сме да их пусти, иако зна да тако крши закон.

"Само уједињена опозиција може да одговори на бруталност СНС", наводи он.

Ипак, како наводи, ДС је освојила у том граду више од свих других странака опозиције. Ми смо друга политичка снага у граду, алтернатива СНС, додаје.

На питање да ли је било разговора о уједињењу опозиције у том граду, каже да су разговарали са ДЈБ, Новом странком али да они нису желели у коалицију. "ДС нема проблем с тим да разговара, увек смо за дијалог... Позивамо све лидере опозиције који деле исте вредности да већ сада кренемо у припрему за парламентарне изборе који су већ за две године", навео је, додајући да је циљ демократа широка колаиција која ће победити Александра Вучића.

Опозиција мора да седне за сто, да се оставе сујете по страни, наводи он.

Председник Градског одбора ДС Балша Божовић је поднео оставку, Драган Шутановац је председник у оставци. Најављена је и ванредна скупштина странке, али она није заказана.

Гвооећи о томе, Милојичић наводи да ће Организациони одбор ДС сутра имати другу седницу, а да ће скупштина бити организована у складу са Статутом. Не желимо да због петнаест или 20 дана раније одржане скупштине, буде пропуста у организационом смислу, навео је.

Код нас не постоји "рекао Вучић", већ процедуре, навео је он.

Тврди да су забринути, озбиљни и одговорни, и да разговарају унутар ДС, да су имали састанке са угледним, јавним личностима, али да ће јавност благовремено о томе бити обавештена.

Циљ власти је да уништи ДС, а нисам сигуран да поједине партије, из опозиције, гледају благонаклоно на ДС, додаје.

СНС је најбруталнија политичка организација у последњих 28 година, наводи он.

"ДС позива и Приштину и Београд да спусте тензије"

ДС позива и званичнике и Београда и Приштине на дијалог, јер он нема алтернативу, рекао је он.

Милојичић каже да ДС осуђује напад РОСУ јединица на голорук народ, али наглашава да су томе сигурно допринеле изјаве и министра (Александра) Вулина, изјаве самог Марка Ђурића, али и приштинских званичника.

Ја ћу као члан одбора за контролу служби безбедности тражити да закажемо седницу, како би видели извештаје и БИА и били упућени о свему што се дешавало, рекао је Милојичић.

"Позивамо и приштинске власти и власти у Београду да спусте тензије. Видимо данас да режимске новине позивају да се прекине дијалог, да се врати истом мером, ја не знам где то може да одведе", нагласио је гост Новог дана.

Видимо да су дугим цевима малтертирали друге грађане, голорук народ, то је недопустиво, рекао је Милојичић, додајући да очекује реакције из Брисела.

"Порука Приштине је насиље и то смо могли да видимо јуче", навео је и додао да се нада да ће се европски званичници укључити да спусте тензије.

Подсећа да је "Српска листа" или, како је рекао, "листа СНС која учествује у власти са Рамушем Харадинајем" одлучила да изађе из те владе и додаје да је требало о томе да мисле кад су улазили у власт са њим.

Запаљива политика и реторика нас је 90-их довела до ратова, рекао је осврћући се на изјаве Вулина и Ђурића и констатујући да се с времена на време узбуркају, и данас, страсти са Приштином, али и са Сарајевом и Загребом.

Милојичић тврди да је "Правда" јуче у 12 сати објавила да је Ђурић ухапшен, а он је ухапшен иза 17 сати, па додаје да се нада да ће бити испитан и уредник тог медија.

(Извор: Н1)

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ