ћир

Memorijalni turnir u basketu dr Zoran Ðinđić


PODELITE:

U organizaciji Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu odigran je turnir u basketu, u čast dr Zorana Ðinđića.

Broj slika: 2

GALERIJA SLIKA

Na turniru je učestvovalo 33 odbora Demokratske stranke iz jugoistočne Srbije.

Turnir je posvećen mladim ljudima i podsećanju na reformatora i vizionara Zorana Ðinđića. Mladi su potencijal i budućnost ove zemlje i pokojni premijer je često ponavljao da su oni naša najveća vrednost. Turnir je organizovan u okviru obeležavanja 5-oktobarskih promena u Srbiji. Tim povodom izjave su dali predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i predsednik Gradskog odbora DS Niš Miodrag Stanković.

“Okupili smo se danas u Nišu na jedan sportski dan, takmičenje u košarci, kako bismo obeležili 5. oktobar i setili se Zorana Ðinđića. Petog oktobra su se desile promene, koje su bile velika nada za Srbiju. Mnogi pokušavaju da taj datum omalovaže i drugačije interpretiraju. Narod je tada izašao da brani svoju izbornu volju i iskaže nezadovoljstvo svim onim što se do tada u Srbiji dešavalo. To je jedan veliki istorijski događaj. Ubistvo Zorana Ðinđića je bio pucanj u ono što je trebalo dalje da se dešava u Srbiji, a to su suštinske promene, koje bi Srbiju učinile jednom demokratskom i normalnom državom. Nažalost, atentat je to sprečio. Mi se sada ponovo nalazimo u situaciji da moramo da se borimo za elementarne demokratske vrednosti. Otuda i ideja za okupljanjem, kao što smo se danas okupili na terenu zbog košarke, tako smo se u Savez okupili, kako bismo te vrednosti stavili u prvi plan i kako bi Srbija najzad postala normalna demokratska država“ – izjavio je Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

„Memorijalni turnir u basketu dr Zoran Ðinđić u Nišu je postao tradicija. Na današnjem turniru učestvuju 33 ekipe iz Srbije. Želimo da jednim ovakvim turnirom motivišemo mlade ljude da se aktivno bave politikom. Zoran Ðinđić je za vreme svog života najveću pažnju poklanjao pre svega mladim ljudima. Bez mladih ljudi nisu moguće promene. Današnji skup šalje poruku vlasti ali i građanima da će grad Niš uskoro biti grad nade i velikih promena, a ne grad beznađa, kakav je danas. U Nišu i Srbiji siromaštvo je sve veće i mi želimo da se to promeni. To nije moguće bez angažovanja mladih ljudi. Upravo ovaj turnir šalje jednu takvu poruku“ – zaključio je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

Gradski odbor DS Niš

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE