ћир

Lutovac: Vučićeva fabrika laži jedina radi punom parom, u tri smene


PODELITE:

Jedan od lidera SzS i predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je, obraćajući se na protestu u Beogradu, poručio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stalno govori o nasilju, a da ga sam on sprovodi. Kazao je da Vučić vlada uz najmanje tri laži, a to su, kako je rekao, lažan patriotizam, lažni ekonomski uspesi i laži o opoziciji i građanima.

Lutovac se obratio okupljenima poželevši "dobro veče slobodnim ljudima u zarobljenoj državi". Sedma je godina kako nas mažu i lažu i govore da će biti bolje, sedam godina nas zamajavaju i mi smo večeras ovde da pokažemo da se ne plašimo - strah je kradljivac slobode, mi smo ovde da tog kradljivca uklonimo, rekao je građanima.

On je naveo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vlada uz najmanje tri laži, a to su, kako je naveo, lažan patriotizam, lažni ekonomski uspesi i to su laži o građanima i o opoziciji.

"Ta fabrika laži je jedina koja radi punom parom, u tri smene... Stalno (Vučić) govori o nasilju, a on sprovodi nasilje - nad građanima, institucijama, vladavinom prava i zdravim razumom", ocenio je lider DS i dodao: "Ovde smo zbog jedne stvari - hoćemo normalnu i uređenu državu u kojoj će svako od vas biti pravi građanin, dostojanstven građanin. Ne želimo da živimo u državi u kojoj postoje građani prvog reda, s članskom kartom, i ostali potlačeni".

Lutovac je, govoreći o nasilju, rekao da sve ono što radi vlast, "pripisuje nama".

Svi smo ovde zbog jedne stvari - zgrada Srbije je u plamenu, i ne možemo da se prepiremo i govorimo da ne možemo sa ovim ili onim da šetamo, rekao je lider DS. Svi smo dužni da gasimo taj požar, svi kao jedan, zaključio je u svom obraćanju koje je završio rečima "živela Srbija".

(Izvor: N1)

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE