lat

Лутовац: До 2012. године на северу Косова функционисале су институције Републике Србије


ПОДЕЛИТЕ:

До 2012. године када је власт на републичком нивоу вршила Демократска странка на северу Косова функционисале су институције Републике Србије, судство, здравство и школство су постојали, у правцу нормализације односа ишли су разговори.

Тадашња опозиција је једнострано критиковала све мере и активности, тврдила да ће доласком на власт све одлуке поништити, а потом су устоличавањем почели преговоре о статусу и кризу перманентно продубљивали – истакао је Зоран Лутовац, председник Демократске странке, гостујући вечерас у емисији "Да можда Не", ауторке Оливере Ковачевић, емитованоj на РТС.

У створеној атмосфери у студију која је због дигресија, нетолеранције и неаргументованих оптужби Марка Ђурића, директора Канцеларије за КиМ, често попримала другачији карактер и тон, др Зоран Лутовац је инсистирао на утврђивању чињеница и реалном представљању проблема са којима се суочавају грађани Косова.

Синхронизовано делују албански и српски политички естаблишмент у генерисању кризе, закономерно, сваки пут када се крене у борбу за рејтинг жртвује се и минимална могућност за побољшање односа – констатовао је председник Демократске странке.

Он је уз подсећање да је ово прво гостовање које је њему, као председнику најјаче опозиционе странке омогућено на Јавном сервису, нагласио да је произведена псеудодилема, веровати речима Марка Ђурића или властитом искуству?

Кључно је, према његовом мишљењу, што Марко Ђурић и представници власти буквално сваког дана имају прилику на свим телевизијама са националном фреквенцијом да искривљују стварност и стварају илузију да су они једини заштитници националних интереса, то је опасна и погубна илузија која се шири.

Нама у региону је потребна једна рационална политика, а не политика заснована на емоцијама, подгревање атмосфере страха у којој профитирају они који раде иза кулиса, када се уводе царине зна се да од тога могу само да се окористе они који имају монопол на нелегалну трговину, шверц и криминал. Спуштање тензија је императив – закључио је председник Демократске странке.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ