lat

Коалиција око ДС: Црна књига криминала и корупције СНС-а у Београду


ПОДЕЛИТЕ:

Кандидат за градског одборника коалиције „Да ослободимо Београд – ДС, СДС, Нова, ЗЕП Зелени“ Зоран Алимпић представио је данас „Црну књигу“ која је збирка свих пљачкашких подухвата напредњачке власти у Београду и која обелодањује највеће корупционашке афере, до сада непознате јавности.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Учињено је толико тога коруптивног и лошег за грађане Београда, да је то тешко и набројати. Црна књига је толико велика да она и није књига, већ заправо интернет сајт. Ту грађани могу да прочитају један скраћени списак свега лошег и коруптивног што је ова власт урадила. Ово није црна кампања иако се зове Црна књига. Није, зато што је све што ту пише доказиво и истинито“, рекао је Алимпић данас испред Старог двора и поручио грађанима да прочитају сва објашњења и погледају документацију на интернет страници www.crnaknjiga.info, како би обавештени одлучили како ће гласати 4. марта.

Алимпић је истакао да Црна књига обрађује општепознате афере попут Београда на води, Савамале, прескупе јелке, али да је значај ове збирке у највећим корупционашким аферама које су због медијске блокаде непознате јавности:

„Издавање, на пример, монопола на рекламне паное у центру града, и то на 25 година, приватни превозници који су концесију добили на десет, иако су по закону могли само на пет година. Затим, припрема се концесија за четири гараже на најбољим локацијама у центру града. Уместо да Град изгради гаражу и да се она сама исплаћује, то ће бити дато у концесију приватницима на 40 година. Они ће моћи да одређују цену паркирања, а истовремено се укида 1.500 паркинг места у центру града, управо онолико колико ће их бити у тим подземним гаражама.“

Прва на листи коалиције „Да ослободимо Београд“ проф. др Весна Ракић-Водинелић нагласила је да су све корупционашке афере побројане у Црној књизи у спрези са злоупотребом јавних набавки, а да је додатни проблем што се на челу Агенције за борбу против корупције, надлежне да контролише функционере, налази члан Српске напредне странке:

„Ми смо упутили предлог да Одбор Агенције за борбу против корупције поништи одлуку о избору Драгана Сикимића, члана СНС, за директора Агенције. Очекујемо да се наш захтев озбиљно размотри, јер се увек поставља питање – ко је тај који чува чуваре.“

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ