lat

Ко је одговоран за страдање грађевинских радника?


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка, Народна странка, Социјадемократска странка, Покрет слободних грађана, Нова странка и Странка модерне Србије изражавају своје огорчење начином на који тренутна власт под окриљем СНС-а третира грађане Врачара, својом бахатошћу и немаром.

Криминализованост актуелног режима је нажалост већ увелико почела да узима данак у животима недужних људи. Скоро свакодневно улицама Врачара и Београда пролива се крв у мафијашким обрачунима, а радници који желе да раде и да поштено зарађују трагично губе животе на својим радним местима, док се локални напредњачки моћници утркују у бесмисленим изјавама и гомилању функција и плата.

Последњи у трагичном низу догађаја је и погибија радника на нелегалном и необележеном градилишту у Браничевској улици број 6, када је цела палета цигала, тешка једну тону, пала на 31-годишњег радника, који је на месту погинуо.

И док је за напредњачке властодршце овај несрећни човек само број у статистици, и док се они баве ријалитијима, асфалтирањем улица по чак 20 месеци и личним богаћењем, ми као врачарска опозиција одбијамо да игноришемо овакве догађаје и поручујемо им: За нас живот је изгубио још један човек, поштен радник, који је у Београд дошао да би поштено зарадио за себе, своју супругу и малолетно дете. Од како су 2016. године СНС и њени сателити оличени у ЛДП-у, помогнути неким одборницима ДСС и једним бившим одборником Левице Србије, ДВЕРИ и ДЈБ упркос изгубљеним изборима преотели власт на Врачару, дивља градња доживљава процват, нелегална градилишта су као печурке никла широм Врачара као резултат приватних „комбинација“ актуелних врачарских напредњачких властодржаца и њима блиских бизнисмена и инвеститора.

Као резултат тога, Врачар губи свој стил, руше се стара велелепна здања од непроцењиве архитектонске и културне вредности (попут рушења виле модерне у Тополској улици), ничу модерне вишеспратнице, џепови врачарских функционера СНС су све пунији, а недужни људи губе своје животе, приморни да зарађују радећи без икакве заштите и осигурања на дивљим градилиштима широм Врачара.

Демократска странка, Народна странка, Социјадемократска странка, Покрет слободних грађана, Нова странка и Странка модерне Србије су одлучни да стану на пут криминалу и кажњавању Врачара од стране бахате и корумпиране тренутне власти СНС-а и позивамо све Врачарке и Врачарце да заједно дигнемо свој глас против атуелног режима!

Од понедељка ћемо одлазити у општину Врачар све док не добијемо одговоре ко је одговоран за страдање несрећног радника и док јавност не сазна да је одговорна особа приведена правди.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ