lat

Казнити нападаче на aлбанске младиће и сменити неспособне


ПОДЕЛИТЕ:

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду захтева од истражних органа и судске власти да што пре пронађу и најоштрије казне нападаче на младиће албанске националности у центру Новог Сада.

Двојица деветнаестогодишњих Албанаца претучени су у ноћи између суботе и недеље, недалеко од Футошке пијаце, а према до сад расположивим информацијама они су нападнути у тренутку док су стајали на улици и разговарали на свом матерњем језику. Будући да постоје индиције како је напад етнички мотивисан, постоји изразит интерес јавности да случај што пре буде решен, због чега су надлежни државни органи дужни да у најкраћем могућем року расветле све околности под којим се догодио овај инцидент и кривце приведу правди. Нови Сад више никад не сме бити место у којем људи страдају због своје верске, националне или политичке припадности.

Јавности је од раније познато како се Нови Сад последњих неколико година суочава са правом експлозијом насиља којој се не назире крај. За решавање овог проблема у граду очигледно нису довољне речи осуде и декларативно залагање за поштовање реда и закона, већ конкретна акција државе и читавог друштва. Неопходне су промене локалне власти, челних људи у полицији и тужилаштвима, као и међусобних односа и опште климе у друштву. Власт која је постала “сигурна кућа” за криминалце и која користи насилне методе политичке борбе, те подстиче све облике политички мотивисане мржње, несумњиво јесте и главни генератор и највећи заштитник насиља као друштвеног зла које прети свима у Новом Саду.

Градски одбор Демократске странке Нови Сад

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ