lat

Јерков: Значајна међународна подршка, и даље захтевам реакцију тужилаштва и полиције


ПОДЕЛИТЕ:

Изјава др Александре Јерков, народне посланице Демократске странке

Недвосмислена подршка коју сам поводом претњи које ми је упутио Војислав Шешељ добила од бројних посланика и посланица Европског парламента, немачког парламента, званичница женске организације Европске партије социјалдемократа, затим дугогодишњих сабораца из региона, активиста и активисткиња из земље и иностранства, охрабрује и уверава ме да је наша обавеза да се пред насиљем, претњама и мржњом никада не смемо повлачити, управо због оних грађана који немају заштиту јавности и који су се из било ког разлога нашли на путу онима који или припадају режиму или имају његову подршку.

Као председница Комитета за људска права посланика у Интерпарламентарној унији обавестила сам чланове Комитета да сам већ годину дана у Скупштини и ван ње изложена малтретирању, претњама и насиљу од стране осуђеног ратног злочинца, без икакве санкције и уз опште одобравање оних који воде Скупштину Србије, а у наредним данима ћу и званично поднети жалбу пред Комитетом којим председавам.

Иако изузетно значајна, међународна и домаћа подршка коју сам добила не може да замени реакцију надлежних правосудних органа који већ трећи дан не рагују на отворене претње које су ми јавно упућене. Поражавајућа је чињеница да тужилаштво и полиција свој посао, уместо по закону, очигледно раде по диктату режима Александра Вучића. Због тога више нећу чекати да реагују по службеној дужности, него ћу сама предузети кораке који ће омогућити да они који јавно прете одговарају пред законом.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ