lat

Јерков честитала Заеву на храбрости


ПОДЕЛИТЕ:

Народне посланице Демократске странке Александра Јерков и Маја Виденовић учествују у Скопљу на међународној конференцији о европској будућности Македоније у светлу долазећег референдума о имену те државе, али и европским интеграцијама и помирењу у региону, као и о изазовима који стоје пред државама Балкана, које су од стране европске комисије окарактерисане као “заробљене државе”.

Потпредседница Демократске странке и народна посланица Александра Јерков честитала је премијеру и председнику Социјалдемократског савеза Македоније Зорану Заеву, на чији позив су посланице и учествовале на конференцији, на одговорним, мудрим и храбрим потезима када је у питању решавање вишедеценијског проблема са Грчком, као и на томе што ниједног момента није обмањивао грађане манипулишући њиховим осећањима и страховима нити покушавао да побегне од одговорности.

Она је изјавила да овај пример још јасније показује да они који воде готово све остале балканске земље, који су били виновници сукоба и ратова у којима се земља распала, немају ни политичких капацитета ни искрене жеље да доведу до помирења у региону. Истакла је да власти у Србији, али и другим балканским земљама, одговара да у региону стално постоје тињајући конфликти који сваког момента могу ескалирати јер је то начин да скупљају јефтине политичке поене и обмањују грађане који, као и увек, плаћају цену њиховог лажног патриотизма.

Конференцију организују Социјалдемократска странка Македоније, Лабуристичка партија Велике Британије, шведска социјалдемократска странка, холандске социјалдемократе, као и Европски форум. На њој учествују посланици и представници социјалдемократских странака из 15 земаља.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ