lat

Форум пензионера ДС на протесту са Удружењем Синдиката пензионисаних војних лица и Синдикатом пензионера Независност


ПОДЕЛИТЕ:

Форум пензионера ДС учествује у протесту пензионера 17.05.2019. године на Тргу Николе Пашића у Београду заједно са Удружењем Синдиката пензионисаних војних лица и Синдикатом пензионера Независност.

Протест се организује да би се упознала јавност са незадовољством због положаја најстаријих у овој земљи. Демократска странка као партија социјал демократског опредељења стала је на страну ове популације људи кроз форум пензионера и даје пуну подршку свим захтевима и незадовољству које се огледа у следећем. Обустава поступка Уставног суда Србије, супротно закону Уставног суда, Пословнику Уставног суда, за оцену уставности закона о привременом уређење начина исплате пензија, покренуте од стране посланика Народне Скупштине републике Србије.

После укидања закона о привременом уређењу начина исплате пензија, манипулише се са усклађивањем пензија, тако што још увек не постоји формула по којој би се исте усклађивале као сто је био случај до 2012. Подржављење управљањем фондом ПИО и опште урушавање пензионог система. Демократска странка чији су посланици потписали иницијативу за оцену уставности закона о привременом уређењу начина исплате пензија, као и форум пензионера оштро ће реаговати на одлуку Уставног суда, који је обесмислио постојање суда и угрозио уставни поредак Републике Србије.

Пензионери се боре за своја права, као и за права будућих генерација, да се не би поновило да неко поново угрози законом загарантована права. Стари имају право на достојанствен живот, зашто ће се Демократска странка и форум пензионера ДС залагати и убудуће заједно са осталим странкама, синдикатима и покретима. Бићемо отворени за сарадњу, јер само заједничком борбом можемо доћи до жељених резултата.

Зато апелујем на све пензионере да се прикључе у борби за правду и своја права и дођу на протест пензионера у петак 17.05 2019 у 11 часова.

Повереница Форума пензионера ДС

Снежана Мирковић

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ