ћир

Fabrika laži košta duplo više od fabrike hrane


PODELITE:

Odakle vlastodržcima pravo da zadužuju državu i građane sa novim kreditima kojima kupuju stvaranje ulepšane slike stvarnosti i politike koja se vodi, istovremeno ostavljajući bez podsticajnih sredstava, materijalnih ulaganja i pomoći preduzeća koja su mogla obezbediti svojim zaposlenima egzistenciju i ukupan razvoj?

Ko izuzev Aleksandra Vučića i njegovih stranih savetnika misli da je opravdano, moralno i pravno utemeljeno ulaganje u medijsku kontrolu? Telekom Srbija, čiji je većinski vlasnik država postao je vlasnik 100 odsto udela drugog po veličini kablovskog operatera u Srbiji, čiji je vlasnik visoko pozicionirani funkcioner SNS. Zbog nepristajanja da u bilo čemu ne bude prvi i jedini, Aleksandar Vučić je benevolentno prešao preko svojih proklamacija, pogazio ekonomske principe i podastro javni interes.

Podsećamo da ovo nije prva zloupotreba u raspolaganju javnim novcem u javnim kampanjama i nije prvi atak na slobodu i nezavisnost medija i verovatno nije poslednji primer raskoraka između normativnog i stvarnog, ali jeste vidljiva, opominjuća i besramna. Država očito ne izlazi iz medija, već ih ukrupnjava i hrani saopštenjima, pretvara programsku u stranačku politiku.

Nekada su deca učila u školama da PKB može da prehrani zemlju, Vučić sada deci nudi rijalitije, kockanje sa budućnošću i sebe, a PKB koji u vlasništvu ima: 20 000 hektara najplodnije zemlje, 8.000 hektara šuma i godišnju proizvodnju od 65.000.000 litara mleka poklanja sumnjivim firmama čije je osnivački kapital 100 dinara. Zemlja koja se opredeli za proizvodnju laži a zatire proizvodnju hrane, osuđuje sebe na neizvesnu budućnost.

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE