lat

ДС обележила славу странке: Демократе ће истрајати на променама које су потребне Србији


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка обележила је данас у Крагујевцу славу странке – Ђурђевдан, уз поруку да Србија може да буде модерна европска земља, али да мора много тога да се промени, као и да ће демократе истрајати на том послу.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

"Педесет година након 1941. Демократска странка је 1991. године установила своју славу као веру да ДС треба да представља управо оно што свети Георгије представља – упорност, веру, снагу, истрајност", рекао је Драган Шутановац окупљенима у Градском одбору ДС Крагујевац, који је ове године домаћин страначке славе.

Он је нагласио да се ДС "од тада до данас све време бори за исте вредности, у вери да Србија може и мора да буде модерно друштво, да грађани Србије заслужују бољи и квалитетнији живот, а да Србија треба да буде земља у којој су етаблиране европске вредности, земља из које се тешко одлази, а у коју се радо долази".

"Нажалост, сведоци смо да се Србија тренутно налази на погрешном путу. У Србији се данас крше основна људска права, у Србији се данас крше закони, неретко и Устав. И утолико је наш посао значајнији", казао је Шутановац.

Он је подсетио на важне речи убијеног председника ДС и првог демократског премијера Србије Зорана Ђинђића који је говорио да треба да радимо оно што сматрамо да је исправно, а не оно што већина жели.

"Све време морамо да имамо ту крилатицу у глави, јер ми нисмо поклекли ни популизму, нисмо ударали ни у ратње бубњеве када је то било популарно, нисмо лагали народ", нагласио је Шутановац.

Драган Шутановац је свим демократама и свим грађанима Србије који славе Ђурђевдан пожелео срећну славу и да "у Србији коначно дође до промене која ће омогућити да свака породица која слави славу има могућност да је обележи на начин на који жели, а не да то буде скромно као што је данас".

Обележавању славе Демократске странке у Крагујевцу присуствовали су функционери ДС Драган Шутановац, Гордана Чомић, Зоран Лутовац, Горан Ћирић, Драгослав Шумарац, Саша Пауновић, Радослав Милојичић, Срето Малиновић, као и председници одбора Демократске странке из целе Србије.

Гости на слави Демократске странке били су Верољуб Стевановић (ЗЗС) и представници Покрета за наш град, СДС, Шумадијске регије, Народне странке, ЛДП, ДСС, ПОКС.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ