ћир

Dragana Rakić za Radio Frans o životu u Vučićevoj Srbiji


PODELITE:

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić razgovarala je sa Marie-Pierre Verot, novinarkom Radio Frans o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i tendencijama i pojavama koje karakterišu aktuelni trenutak na međunarodnoj društvenoj sceni.

U dvočasovnom razgovoru obuhvaćene su fundamentalne teme evropskih integracija, bilateralnih odnosa Srbije i Francuske, agresivnom ispoljavanju nacionalizma i konzervativizma u Evopi i suočavanju sa konfrontacijama interesa i političkih orijentacija na evropskom putu. Novinarku prominetne informativne kuće iz Francuske zanimao je i stav najjače opozicione stranke u Srbiji o stanju ljudskih prava u Srbiji, o (ne)slobodi medija, o proganjanju političkih neistomišljenika, o tome kako izgleda biti opozicionar u Vučićevoj Srbiji, a pogotovo kako je biti žena političarka u zemlji gde ne može nijedan dan da prođe bez mržnje i nasilja. Razgovaralo se i o problemima običnih građana, o tome kako izgleda živeti sa 250 evra plate mesečno i egzodusu mladih i obrazovanih.

Segment razgovora koji se odnosi na brutalizaciju politike režima i metodama pritisaka u uslovima potpune kontrole nad medijima bio je tema i priloga emitovanog na N1 u okviru informativnog programa, u kome je širem auditorijumu predstavljen arsenal mizoginije kojim predstavnici vlasti sistematski i kontinuirano atakuju na dostojanstvo, slobodu, profesionalni ugled i ljudski integritet Dragane Rakić, potpredsednice Demokratske stranke.

Informativna služba DS

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE