lat

Драгана Ракић за Радио Франс о животу у Вучићевој Србији


ПОДЕЛИТЕ:

Потпредседница Демократске странке Драгана Ракић разговарала је са Marie-Pierre Verot, новинарком Радио Франс о актуелној политичкој ситуацији у Србији и тенденцијама и појавама које карактеришу актуелни тренутак на међународној друштвеној сцени.

У двочасовном разговору обухваћене су фундаменталне теме европских интеграција, билатералних односа Србије и Француске, агресивном испољавању национализма и конзервативизма у Евопи и суочавању са конфронтацијама интереса и политичких оријентација на европском путу. Новинарку проминетне информативне куће из Француске занимао је и став најјаче опозиционе странке у Србији о стању људских права у Србији, о (не)слободи медија, о прогањању политичких неистомишљеника, о томе како изгледа бити опозиционар у Вучићевој Србији, а поготово како је бити жена политичарка у земљи где не може ниједан дан да прође без мржње и насиља. Разговарало се и о проблемима обичних грађана, о томе како изгледа живети са 250 евра плате месечно и егзодусу младих и образованих.

Сегмент разговора који се односи на брутализацију политике режима и методама притисака у условима потпуне контроле над медијима био је тема и прилога емитованог на Н1 у оквиру информативног програма, у коме је ширем аудиторијуму представљен арсенал мизогиније којим представници власти систематски и континуирано атакују на достојанство, слободу, професионални углед и људски интегритет Драгане Ракић, потпредседнице Демократске странке.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ