lat

Да ли Зајечар постаје град ненормалности, непристојности и парадокса?!


ПОДЕЛИТЕ:

Бахато понашање појединих градских већника, незаконитост приликом постављања вршилаца дужности новооснованих предузећа у граду, али и вербални обрачун градоначелника Зајечара Бошка Ничића са новинарима преко друштвених мрежа били су само неки од повода одржавања прес конференције, коју су у просторијама Градсог одбора Демократске странке одржали одборници коалиције „Победа за наш град – Др Ненад Ристовић“.

Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник поменуте коалиције, оштро је критиковао поједине потезе садашње владајуће структуре Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, захваљујући којима Зајечар, како каже, све више постаје град ненормалности, парадокса и непристојности.

“Да ли је нормално да се гасе бројне установе, да људи остају без посла, да плате буду никад мање, незапосленост никад већа... а да готово сви комунални намети у овом граду буду повећани.

Није нормално!

Као што није нормално ни да директор Јавног предузећа Хигијена пре неколико месеци објави да је то предузеће у добитку скоро милион динара, а онда само неколико недеља касније због неликвидности истог предузећа буде грађанима Зајечара повећана цена гробарских услуга“, истакао је Стојадиновић на конференцији.

Као још један парадокс Стојадиновић истиче константно позивање градоначелника Зајечара Бошка Ничића на законитост у свом раду, док се одабир директора односно вршилаца дужности директора новооснованих предузећа у граду врши на незаконит начин.

Стојадиновић напомиње и да није нормално да одборници опозиције у Скупштини града до сада нису добили ниједан одговор на постављена одборничка питања (иако су она саставни део пословника о раду Скупштине града), као и то да није нормално да се купује дрон за ванредне ситуације, да се исти користи за провод власти, а да се притом не извуче ниједна дозвола за лет.

“Није нормално позивати се на транспарентност у раду градске управе, стављати екране са транспарентним трошењем новца града Зајечара, а да грађани немају финансијски извештај са последње зајечарске Гитаријаде, као и то да одборници у Скупштини не добијају биографије људи које бирају на водеће функције у граду“, истакао је Стојадиновић.

Он је између осталог напоменуо и то да градоначелник Зајечара у Мађарској обилази фабрику за прераду отпада, док се нелегална депонија ставара на територији града.

Према информацијама коју су одборници коалиције “Победа за наш град“ добили од шефа одсека за комуналне послове нелегална депонија гради се на приватном поседу у граду, као и то да се око тог отпада прави бедем за заштиту.

Зато су на конференцији постављена питања:

Да ли је град Зајечар добио потребне дозволе за изградњу депоније од стране ЈВП Србијаводе или неке друге надлежне институције?

Да ли је објекат који се гради на депонији легалан и поседује ли дозволу за градњу?

Ко је извођач тих радова?

На ова и бројна друга питања потражићемо одговоре првом приликом од градоначелника лично. До тада ћемо се у наредним текстовима позабавити бројним другим парадоксима и непристојностима које су ових дана попут прљавог веша испливале у јавност, а о којима је још било речи на данашњој конференцији за новинаре.

(Извор: www.zajecaronline.com)

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ