ћир

Čestitamo Dan Evrope: Za prosperitetnu Srbiju u porodici evropskih naroda


PODELITE:

Demokratska stranka čestita svim građanima Srbije Dan Evrope. Ovaj dan simbolizuje pobedu slobodne, ujedinjene, demokratske, solidarne i humanističke Evrope nad silama mraka koje su ceo kontinent odvele u najveće stradanje dvadesetog veka. Upravo temeljući se na saradnji, razumevanju, toleranciji i razvoju, Evropa je izgradila najbolje mesto za život na planeti.

Evropski društveni, ekonomski i kulturni model je nezamisliv bez pobede nad fašizmom i nacizmom, bez odbacivanja mržnje i rata. Upravo zato u turbulentnim vremenima i po Srbiju i po Evropu, svi moramo da se podsetimo ogromnih žrtava koje su dovele do sloma nacizma ali i potonjeg razvoja našeg kontinenta koji je prevazišao vekovna neprijateljstva i ujedinjeno izgradio bolji život za sve Evropljane. 

Srbija je neotuđivi deo evropske porodice i naša zemlja je dala ogromne žrtve u borbi ne samo protiv okupatora već i protiv zla oličenog u nacizmu i fašizmu. Zato danas svi građani Srbije treba da budu ponosni na svoju istoriju otpora silama Osovine ali i da ujedinjeno radimo na dovršetku sna o ujedinjenoj Evropi sa celim Balkanom u okviru Evropske unije.

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE