lat

Честитамо Дан Европе: За просперитетну Србију у породици европских народа


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка честита свим грађанима Србије Дан Европе. Овај дан симболизује победу слободне, уједињене, демократске, солидарне и хуманистичке Европе над силама мрака које су цео континент одвеле у највеће страдање двадесетог века. Управо темељући се на сарадњи, разумевању, толеранцији и развоју, Европа је изградила најбоље место за живот на планети.

Европски друштвени, економски и културни модел је незамислив без победе над фашизмом и нацизмом, без одбацивања мржње и рата. Управо зато у турбулентним временима и по Србију и по Европу, сви морамо да се подсетимо огромних жртава које су довеле до слома нацизма али и потоњег развоја нашег континента који је превазишао вековна непријатељства и уједињено изградио бољи живот за све Европљане. 

Србија је неотуђиви део европске породице и наша земља је дала огромне жртве у борби не само против окупатора већ и против зла оличеног у нацизму и фашизму. Зато данас сви грађани Србије треба да буду поносни на своју историју отпора силама Осовине али и да уједињено радимо на довршетку сна о уједињеној Европи са целим Балканом у оквиру Европске уније.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ