lat

Божовић: Уколико Шешељ оде у Хртковце, сами ћемо бранити своје суграђане


ПОДЕЛИТЕ:

Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке

Уколико државни органи немају никакву намеру да стану на пут осуђеном ратном злочинцу Војиславу Шешељу и санкционишу његове најаве да ће своје ратне злочине поновити, бићемо приморани да то урадимо сами и сами заштитимо људе којима Шешељ поново прети протеривањем и насиљем.

Његова најава новог митинга у Хртковцима, на 26. годишњицу митинга на ком је Хрватима поручио да морају да напусте Србију, управо је последица вишедневног игнорисања његовог понашања, иако су у више случајева државни органи били дужни да реагују.

 Уколико се Војиславу Шешељу допушта да буде посланик, иако му закон то забрањује, уколико се ћути на његове претње народним посланицима Александри Јерков и Томиславу Жигманову, уколико се не санкционишу његове најаве да једва чека да понови своја срамна дела, једино што нам остаје јесте да сами штитимо наше суграђане од зла. Јасно је да они који воде државу и данас подржавају Шешеља, баш као и деведесетих, али на то државни органи немају право.

Тешко је проценити шта је лицемерније - вишедневно толерисање насилничког и криминалног понашања осуђеног ратног злочинца Војислава Шешеља, или данашња изненађеност и шокираност када је изазвао озбиљан дипломатски инцидент између Србије и Хрватске који може да нанесе штету Србији.

Зато, уколико срамни митинг у Хртковцима 6. маја ове године буде одржан, уколико радикали оду у Хртковце да тамо опет застрашују и малтретирају људе, бићемо тамо и ми који не желимо да се повлачимо пред њима и који смо спремни да своје суграђане бранимо када већ Вучићева власт неће.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ