ћир

Božović: Podneo sam krivičnu prijavu, izvinjenje ne dolazi u obzir


PODELITE:
Fonet/Nenad Đorđević

Poslednji u nizu udara na isntituciju parlamenta i suštine političkog predstavljanja građana jeste način na koji je, falsifikovanjem i podmetanjem potpisa ososba koje su pre više godina podnele ostavke na mesto narodnih poslanika, zakazana 11. sednica vanrednog zasednja Narodne skupštine. 

Među 154 potpisa narodnih poslanika koji su 8. februara 2019. godine uputili zahtev Maji Gojković, na osnovu kog je ona zakazala sednicu i prosledila ga svim narodnim poslanicima, nalaze se i potpisi čak petoro lica koja već godinama nisu narodni poslanici - Vesne Rakonjac (ostavku podnela 21.12.2017. godine), Željka Sušeca (ostavku podneo 4.6.2018. godine), Aleksandre Ðurović (ostavku podnela 8.9.2017. godine), Branislava Blažića (ostavku podneo 10.10.2017. godine) i Marka Gavrilovića (ostavku podneo 11.10.2017. godine).

Postoje dve mogućnosti - jedna je da su ovi građani svesno i sa namerom 9. februara 2019. godine potpisali zahtev za održavanje sednice iako na to nisu imali pravo, a druga je da je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, koji je sam u medijima priznao da je spisak njegova odgovornost, zloupotrebio ili falsifikovao potpise koje su ove osobe dale za neku drugu priliku, još pre više godina kada su bile narodni poslanici. U oba slučaja, predsednica Narodne skupštine je morala odbaciti ovaj zahtev, budući da su ga potpisali ljudi koji to nisu ni smeli ni mogli učiniti.

Zato nikakva Martinovićeva izvinjenja nisu dovoljna. Zbog građana koji su izašli na izbore, zbog poštovanja institucije Narodne skupštine i zbog obaveze da ne dozvolimo da najviši predstavnički dom građana Srbije pretvore u prćiju Srpske napredne stranke, podneo sam krivičnu prijavu protiv svih odgovornih u ovom slučaju i nećemo odustati i povući se pred onima koji na ovakav način ponižavaju i građane i Skupštinu i državu.

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE