lat

Божовић: Поднео сам кривичну пријаву, извињење не долази у обзир


ПОДЕЛИТЕ:
Fonet/Nenad Đorđević

Последњи у низу удара на иснтитуцију парламента и суштине политичког представљања грађана јесте начин на који је, фалсификовањем и подметањем потписа ососба које су пре више година поднеле оставке на место народних посланика, заказана 11. седница ванредног заседња Народне скупштине. 

Међу 154 потписа народних посланика који су 8. фебруара 2019. године упутили захтев Маји Гојковић, на основу ког је она заказала седницу и проследила га свим народним посланицима, налазе се и потписи чак петоро лица која већ годинама нису народни посланици - Весне Ракоњац (оставку поднела 21.12.2017. године), Жељка Сушеца (оставку поднео 4.6.2018. године), Александре Ђуровић (оставку поднела 8.9.2017. године), Бранислава Блажића (оставку поднео 10.10.2017. године) и Марка Гавриловића (оставку поднео 11.10.2017. године).

Постоје две могућности - једна је да су ови грађани свесно и са намером 9. фебруара 2019. године потписали захтев за одржавање седнице иако на то нису имали право, а друга је да је шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић, који је сам у медијима признао да је списак његова одговорност, злоупотребио или фалсификовао потписе које су ове особе дале за неку другу прилику, још пре више година када су биле народни посланици. У оба случаја, председница Народне скупштине је морала одбацити овај захтев, будући да су га потписали људи који то нису ни смели ни могли учинити.

Зато никаква Мартиновићева извињења нису довољна. Због грађана који су изашли на изборе, због поштовања институције Народне скупштине и због обавезе да не дозволимо да највиши представнички дом грађана Србије претворе у прћију Српске напредне странке, поднео сам кривичну пријаву против свих одговорних у овом случају и нећемо одустати и повући се пред онима који на овакав начин понижавају и грађане и Скупштину и државу.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ