lat

Без активних грађанки и грађана нема демократског друштва


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка је увек подржавала рад организација цивилног друштва и увек осуђивала претње било ком њиховом представнику или представници.

Неколико организација цивилног друштва које се баве заштитом људских права и борбом за демократизацију Србије добило је најстрашније увреде и претње. Стварање атмосфере линча и прогон свакога ко мисли и говори другачије на жалост постало је нормална појава у Србији. Очигледно је намера да се и преостале организације цивилног друштва маргинализују. За креирање такве атмосфере линча најодговорнија је Српска напредна странка.

Претње се сваким даном умножавају и осим новинарки и новинара сада су на ред дошле и организације цивилног друштва. Ова власт не може да се помири са тим да начином на који влада креира атмосферу страха, мржње, агресије, насиља и да и поред свих њихових напора притисака и уцена и даље има нас који мислимо другачије и на све начине покушаваћемо да вратимо демократски поредак у Србију.

Зато се налазимо на улици и тражимо заустављање притиска на медије, атмосферу некажњивости, независне институције и слободне изборе. Одговорност је на надлежним органима и институцијама који морају предузети све мере како би се спречило подстицање мржње и насиља, изазивање страха и стварање непријатељског и увредљивог окружења за било ког појединку или појединца у нашем друштву.


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ