lat

Антикорупцијски тим ДС поднео кривичну пријаву против Синише Малог


ПОДЕЛИТЕ:

Антикорупцијски тим Демократске странке поднео је данас кривичну пријаву против градоначелника Београда Синише Малог због злоупотребе службеног положаја приликом продаје градског јавног сервиса Студија Б.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Иако је градоначелник знао или је морао да зна, да је јавна продаја Студија Б заказана за август 2015. године, он је само месец дана пре тога донео одлуку да се из буџетске резерве града Београда пренесу средства у вредности од 60 милиона динара на рачун Студија Б. Истовремено, донете су одлуке да се покрију дугови тако да је тај износ од 60 милиона динара сачекао нове власнике када су купили Студио Б“, изјавио је Филип Исаиловић, шеф Антикорупцијског тима ДС.

Исаиловић је навео да је „на тај начин оштећен буџет града Београда и да је Студио Б фактички поклоњен приватним власницима“, додајући да је разлика између тог износа и купопродајне цене од 4 милиона динара недовољна ни за саму вредност опреме „а камоли вредност бренда Студија Б који вреди многоструко више“.

„Поставља се питање да ли су приватни власници садашњег Студија Б, који су били једини понуђачи на јавној продаји, били у дослуху са градским челницима, будући да су они једини пронашли економски интерес да понуде износ купопродајне цене“, закључио је Филип Исаиловић, шеф Антикорупцијског тима Демократске странке.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ