ћир

Aleksandar Vučić mora da prestane sa zloupotrebljavanjem dece


PODELITE:

Zahtevamo da ombudsman, REM i dugi nadležni organi u okviru svojih nadležnosti preduzmu konkretne mere i sankcionišu zloupotrebu dece u političke svrhe koju permanentno sprovodi Aleksandar Vučić održavanjem predizbornih mitinga u školskim objektima, ponoćnim akušerskim vizitama i darivanjem mališana bez roditeljskog staranja.

Manipulacija u svrhu lične promocije nedostojan je čin, kada je reč o manipulaciji najranjivijom kategorijom stanovništva nečastan je i nezakonit. Simbol sreće, prosperiteta, perspektive koristi se za snaženje medijske slike o brižnosti i dobročinstvu jednog čoveka koji monopoliše javni medijski prostor. Zakonom je jasno definisana obaveze zaštite prava maloletnika, briga o slobodnom razvoju ličnosti najmlađih mora biti prioitet svake politike kroz stvaranje uslova, pravnih okvira i materijalnih pretpostavki. To isključuje palijativno bavljenje i reklamno korišćenje. Aleksandar Vučić u nastojanju da politikom prožme svaku poru društva, čineći ljude tačkicama za brojanje, stvarne potrebe i interese podređujući imperativu očuvanja vlasti, poslednjih meseci poseže i decom. Najmlađi postaju najnezaštićeniji, uvučeni u perfidnu igru, ne svojom krivicom, ni svojom zaslugom, a svakako na njihovu štetu.

Sve i da praksa dokazuje da u ovom žalosnom trenutku u zemlji o svemu odlučuje Aleksandar Vučić mora se podići glas u ime onih koji još nisu stasali za suprotstavljanje. Najmlađi koji su lišeni roditeljske brige ne smeju se zloupotrebljavati, život im je na samom početku više oduzeo nego dao. Da li je pomislio kako će njima biti sutra, posle gašenja kamera i gaženja po pravima kada na ulici ih prepoznaju kao decu iz Doma?

Odgovornost Alekandra Vučića najveća je nesumnjivo, postoji dovoljno razloga i povoda da se preispita i odgovornost medijskih kuća koje prenose ove šarade, ne štiteći lica dece, na šta ih Zakon obavezuje. Može REM sam sebi da upisuje ocenu 10, ali mora da nekome ubeleži i nedovoljnu ocenu, ako njihovo postojanje još ima zakonsko uporište, društveni smisao i profesionalni status.

Informativna služba DS

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE