lat

Александар Вучић мора да престане са злоупотребљавањем деце


ПОДЕЛИТЕ:

Захтевамо да омбудсман, РЕМ и дуги надлежни органи у оквиру својих надлежности предузму конкретне мере и санкционишу злоупотребу деце у политичке сврхе коју перманентно спроводи Александар Вучић одржавањем предизборних митинга у школским објектима, поноћним акушерским визитама и даривањем малишана без родитељског старања.

Манипулација у сврху личне промоције недостојан је чин, када је реч о манипулацији најрањивијом категоријом становништва нечастан је и незаконит. Симбол среће, просперитета, перспективе користи се за снажење медијске слике о брижности и доброчинству једног човека који монополише јавни медијски простор. Законом је јасно дефинисана обавезе заштите права малолетника, брига о слободном развоју личности најмлађих мора бити приоитет сваке политике кроз стварање услова, правних оквира и материјалних претпоставки. То искључује палијативно бављење и рекламно коришћење. Александар Вучић у настојању да политиком прожме сваку пору друштва, чинећи људе тачкицама за бројање, стварне потребе и интересе подређујући императиву очувања власти, последњих месеци посеже и децом. Најмлађи постају најнезаштићенији, увучени у перфидну игру, не својом кривицом, ни својом заслугом, а свакако на њихову штету.

Све и да пракса доказује да у овом жалосном тренутку у земљи о свему одлучује Александар Вучић мора се подићи глас у име оних који још нису стасали за супротстављање. Најмлађи који су лишени родитељске бриге не смеју се злоупотребљавати, живот им је на самом почетку више одузео него дао. Да ли је помислио како ће њима бити сутра, после гашења камера и гажења по правима када на улици их препознају као децу из Дома?

Одговорност Алекандра Вучића највећа је несумњиво, постоји довољно разлога и повода да се преиспита и одговорност медијских кућа које преносе ове шараде, не штитећи лица деце, на шта их Закон обавезује. Може РЕМ сам себи да уписује оцену 10, али мора да некоме убележи и недовољну оцену, ако њихово постојање још има законско упориште, друштвени смисао и професионални статус.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ