lat

Најновије

42. протест „1 од 5 милиона“ у Београду
Вечерашње окупљање била је прилика да се чује реч студената који данима инсистирају на испуњењу захтева, а све у циљу аутономије Универзитета и моралне обнове друштва у целини, која почиње санкционисањем лажи, превара и плагијата.

Јаић: Избори у марту Вучићева фарса у којој демократе неће учествовати
Горан Јаић, секретар Демократске странке, данас, приликом посете Општинском одбору из Шида, снажно је истакао уверење да избори у марту нису избори, већ режирана представа Александра Вучића, на којима Демократска странка неће учествовати.

Саопштење Председништва Уједињене Демократске странке
Поводом најављеног дијалога власти и опозиције у ком би посредничку улогу преузели представници Европског парламента, на седници Председништва Уједињене Демократске странке закључено је да уколико будемо учествовали у тим разговорима, нећемо одустати од нашег захтева да се поштује рок од минимум 9 месеци од евентуалног прихватања захтева опозиције и тима независних стручњака до одржавања избора.

Мање првака него кандидата за Задругу
Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас

Шумарац: Власт унижава грађане
У складу са најављеним начином рада одборничке групе СЗС Звездара у условима бојкота у раду општинске Скупштине, одборници окупљени на платоу испред зграде управе обратили су се грађанима и јавности. Документовали су примедбе и указали на пропусте актуелне власти: од нерешене саобраћајне инфраструктуре, нерешених проблема дивље градње до стања у образовању.

Ко се бори против корупције у Клиничком центру Крагујевац?
Вест да је 13 запослених у крагујевачком Клиничком центру ухапшено због корупције узнемирила је Крагујевчане, не само због тога што је то установа у којој се лече, већ и због чињенице да грађани не очекују да лекари буду умешани у кривична дела, али и још мање да се медицински апарати од којих им зависе животи набављају „испод жита“.

Лутовац: Учествовање у евентуалном дијалогу са ЕУ не одлаже кампању за бојкот
Председник Демократске странке Зоран Лутовац казао је да понуде о посредовању у дијалогу између власти и опозиције Дејвида Мекалистера и европских парламентараца не би ни било да није било протеста и одлука о бојкоту предстојећих избора од стране појединих опозиционих партија, пренео је лист Данас.

Јаић: Без промене система нема слободних избора
У склопу редовних активности и сталне комуникације са најширим чланством, Горан Јаић, секретар Демократске странке данас је обишао Градски одбор у Крагујевцу. Упознао је присутне са одлукама недавно одржаног Главног одбора, и иницијативама које предузима странка на коренитим изменама система и борби против аутократске владавине режима Александра Вучића.

Недопустиво вређање Данице Поповић и Јове Бакића
Недопустиво је да народни посланик у Народној скупштини вређа универзитетске професоре, називајући професорку Економског факултета Даницу Поповић "жутом мизеријом" и поредећи Јову Бакића са најекстремнијим експонентом фашистичке идеологије Антом Павелићем.

Драгољуб Мићуновић: ДЕМОКРАТИЈА, у каквом стању је демократија у Србији
Један од оснивача Демократске странке, политички филозоф и народни посланик Драгољуб Мићуновић у емисији Продукцијске групе Мрежа „Демократија, у каквом стању је демократија у Србији“, говорио је о демократији као универзалној вредности која је заснована на слободној вољи народа да одреде свој политички, културни и економски систем и учествују у њему, али и последицама отворених или прикривених одступања од демократских начела и примене принципа.