lat

Најновије

Сви избори су лажни ако нису слободни
Уз помоћ закључака се не може променити стварност и сви ужаси присутни у њој. Изборни процес у коме доминирају притисци, медији под контролом и изборна администрација која својом неефикасношћу или неспровођењем доследним законских решења спречава слободно изражавање политичке воље и истински слободне изборе. Прекомпоновање локалне власти у Србији могуће је и подупрето само уколико је у правцу обезбеђивања изборне већине владајућег СНС. Када се грађани изјасне о неповерењу експоненту политике СНС ...

Станковић: Епидемија јавно-приватног партнерства у Нишу увелико траје
Градско веће је донело решење којим се Канцеларија за локални и економски развој и пројекте Ниш задужује да реализује процес јавно-приватног партнерства за реализацију пројекта реконструкције, рационализације и одржавања система јавног осветљења у Нишу.

Ректорка, она која ради свој посао
Ауторски текст Биљане Максимовић

Зоран Лутовац са демократама у Рековцу и околини (најава, 26.9.2019)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац састаће се у четвртак, 26. септембра 2019. године са чланством ДС у Драгошевцу у 14 часова, Беочићу у 15 часова, Белушићу (Дом културе у центру места) у 17 часова и Рековцу (Сала бившег Комитета, Краља Петра I бр. 57) у 19 часова.

Уједињена Демократска странка поздравља саопштење ректорке
Уједињена Демократска странка поздравља саопштење ректорке Универзитета у Београду Иванке Поповић у ком је не само стала уз захтеве студената, него и у одбрану институције коју представља. У околностима у којима режим седам година урушава независне институције у Србији, овакав иступ и отпор политичком притиску, коме су изложени сви неистомишљеници Вучићевог режима, представља велику храброст и заслужује пуну подршку свих који се боре за вредности демократије и слободе.

Шири се фронт бојкота неслободних избора
Данас смо се окупили да затворимо врата за неслободне изборе у марту, а отворимо за све странке, покрете и појединце који у борби за поштене изборе желе да учествују, речено је данас на конференцији за медије на којој је представљена шира платформа опозиционих снага.

Лажна обећања власти никога више не изненађују
Прошло је десет дана од када је заменик градоначелника Београда Горан Весић изашао пред камере телевизија са националном фреквенцијом и љутито изјавио да ће коцке на коловозу око Трга републике морати да буду „пресложене“, јер је у ванредној контроли утврдио да због неравнина, њима не могу нормално да се крећу пешаци и бициклисти.

Божовић: Станари хотела Бристол напокон дочекали станове
Посланик Демократске странке (ДС) Балша Божовић објавио је данас на свом твитер налогу да се станари хотела „Бристол“ полако селе у своје станове које су после 28 година напокон дочекали, напомињући да се ради о трајним решењима.

Станковић: Зашто Влада Србије управља нишким аеродромом?!
Демократска странка стоји на страни народа и наставља борбу за одбрану интереса града и грађана Ниша.

Николић: Долазак Мекалистера значајан али не мења одлуку о бојкоту
Потпредседник Демократске странке Дејан Николић изјавио је за ТВ Н1 да су бојкот и протести у Србији успели и да долазак Дејвида Мекалистера значи да се Србија налази у дубокој политичкој кризи.