lat

Најновије

Лутовац: Са овим властодршцем, на изборе морамо бити спремни
Председник ДС Зоран Лутовац каже да се Савезу за Србију замера разнородност, а нико не поставља питање како онај ко влада може у свом окриљу да има и оне који су за војни савез са Русијом и оне који су за НАТО. С Вучићем, на изборе увек морамо да будемо спремни, каже. Говорећи о Косову, каже да питање статуса не треба да решавају ауторитарци.

Вучић на зачељу гладне војске
Иако је 2017. године Александар Вучић изјавио да редовно служење војног рока није реално, да Србија нема експанзионистичке намере и да немамо новца за враћање редовног служења војног рока, само годину дана касније, мења своју одлуку користећи војску као параван за проблем Косова и Метохије, нарастајућег сиромаштва и криминала и многобројних афера СНС.

Савез за Србију има подршку грађана
На трибини Савеза за Србију у Зрењанину председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је да ДС неће изгубити идентитет унутар Савеза, напротив, то је пут опоравка странке и Србије.

Кривичне пријаве за Коридор 10
Демократска странка ће поднети кривичне пријаве због угрожавања живота људи и штета нанетих буџету и грађанима Србије у изградњи путног Коридора 10 кроз Грделичку клисуру. Пријава ће бити поднета против одговорних лица у државним органима, институцијама и предузећима која сносе кривицу за катастрофално стање у области изградње путева.

Министар штеди на просветарима, а својим партнерима поклања милионе евра грађана
У моменту када просветни радници и запослени у образовању широм Србије страхују да ће остати без посла због великих прича министра Младена Шарчевића о уштедама које треба остварити у просвети, министар свом пословном партнеру намешта посао увођења електронских дневника који ће грађани Србије платити 1.6 милиона евра.

Лутовац: Немамо демократску државу, слободне изборе, ни слободне медије
Повод мог доласка у Врање је обилазак Пчињског и Јабланичког округа, односно жеља да разговарам са председницима општинских одбора и члановима главног одбора о ревитализацији странке, као и да разговарамо о актуелној теми Савез за Србију.

Председник ДС Зоран Лутовац посетио Врање
Председник Демократске странке Зоран Лутовац сусрео се у Врању са представницима Окружних одбора ДС-а Пчињског и Јабланичког округа.

Јужне вести пример обрачуна режима са независним медијима
Демократска странка ће обавестити Партију европских социјалиста и остале европске организације и институције у чијем раду учествује о томе да власт у Србији покушава да угуши независни информативни портал "Јужне вести".

Руководство ДС са демократама у Врању
Председник Демократске странке Зоран Лутовац и в.д. председника Извршног одбора ДС Душан Костадиновић разговарали су у Врању са председницима и члановима градских и општинских одбора Демократске странке Пчињског и Јабланичког округа.

Руководство ДС са демократама Рашког, Расинског и Моравичког округа
Руководство Демократске странке одржало је у Краљеву састанак са представницима демократа из Рашког, Расинског и Моравичког округа.