lat

Најновије

Одборници опозиције у Скупштини ГО Врачар напустили седницу
Одборници Демократске странке напустили су седницу Скупштине општине Врачар због нетранспарентног усвајања буџета, укидања пројеката битних за грађане те београдске општине и трговине утицајем којом је Српска напредна странка и дошла на власт.

Зоран Лутовац: Позван сам да ми се не дозволи да причам
Лидер Демократске странке за Данас о разлозима напуштања емисије Упитник на Радио-телевизији Србије

Напустили скупштину кад им власт укида право да говоре
Одборници из Демократске странке (ДС) у Скупштини Новог Сада напустили су данашњу седницу градског парламента зато што им је забрањено да говоре у највишем представничком дому у граду.

Јефтино и бескрупулозно прикупљање политичких поена
Демократска странка најенергичније осуђује дељење новогодишњих пакетића у организацији СНС Зајечара деци без родитељског старања, чиме су још једном на најбеспризорнији начин злоупотребили у политичке сврхе најмлађе.

Власт обмањује грађане на сваки начин
Новогодишњи интервју председника Демократске странке др Зорана Лутовца на ТВ Наша

Зоран Лутовац гост у емисији ТВ Наша (27.12.2018. у 11 часова)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац гостоваће у четвртак, 27. децембра 2018. године од 11 часова на ТВ Наша.

Одборници ДС у скупштинама Лесковца и Чукарице напустили заседања
Посланици Скупштине града Лесковца напустили су данашњу седницу на којој је СНС већина предложила усвајање Пословника о раду који угрожава право на расправу, обесмишљава улогу одборника и тиме даје апсолутно право власти да спроводи над опозицијом још веће и агресивније насиље.

Неприхватљива употреба силе у Бања Луци
Демократска странка ће увек бранити право људи на слободно и мирно окупљање.Са забринутошћу пратимо ситуацију око хапшења Давора Драгичевића и активиста и активсткиња иницијативе "Правда за Давида" јуче у Бања Луци.

Иступом против медијског насиља
Примарно је да од државе у којој о свему одлучује један човек постанемо држава владавине права, у којој функционишу институције и постоје слободни медији – изјавио је др Зоран Лутовац, председник Демократске странке, гостујући у емисији „Упитник“, емитованој на РТС.

Председник Зоран Лутовац гост емисије Упитник на РТС 1 (25.12.2018. у 21 час)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац гостоваће у уторак, 25. децембра 2018. године од 21 час у емисији Упитник на првом програму Радио-телевизије Србије.