lat

Најновије

Станковић: Живимо у ВД граду
Прилог са конференције, одржане 02.10.2019. године, у просторијама Градског одбора Демократске странке у Нишу

Осуда напада на Pride info centar
Колико је актуелна власт разрушила институције у Србији показује и јучерашња непрофесионална акција полиције у заштити људи и имовине у центру Београда.

Борба за поштене и слободне изборе је циљ око кога нема спорења
Народни посланик Балша Божовић, гостујући у емисији Дан уживо која се емитује на Н1, децидно се одредио према фундаменталним вредностима које су и програмске и акционе окоснице борбе ДС за модерну, европску Србију, истакао да је бојкот средство да се стигне до циља: слободних и поштених избора, у Извештају ЕК о стању у Србији видео критику режима, принципијелнију и оштрију од многих које се изричу дневнополитички и закључио да уз помоћ европских партнера СзС, опозиција и ДС могу остварити победу ...

Били смо веома јасни
Ми смо били веома јасни, препоруке и захтеви које смо упућивали, а односе се на изборне услове, подржане су и од стручних и невладиних организација и то је минимум - изјавила је данас потпредседница Демократске странке Александра Јерков и констатовала да све што Влада у овом тренутку препоручује да буде забрањено, већ је забрањено законом.

Врачар ће бити слободан
- Од данас креће кампања за ослобођење Врачара. Са овог места поручујемо да ћемо од примитивизма, ретроградних идеја и назадних носилаца ослободити наш Врачар, наш центар демократије и слободе, поручио је Богдан Татић, председник Општинског одбора Демократске странке Врачар, уз напомену да генерално опредељење о бојкоту утиче само на методе које ће бити коришћене у настојању да се демократија изнова успостави на Врачару.

Протестно окупљање на Врачару (најава, 30.9.2019)
У понедељак, 30. септембра са почетком у 16.40 часова на платоу испред зграде Општине Врачар у Његошевој 77 на позив ОО Демократске странке окупиће се сви опозициони одборници "Врачар слободно" да заједно са грађанима изрекну неподељено негативан суд о начину владања СНС, нерационалном располагању средствима и планираним даљим уништавањем архитектонских целина и стицању користи од узурпирања власти и прекрајања изборне воље.

Проценити угроженост Александре Јерков и Маринике Тепић
Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке

Студенти као пример како се бори за слободу
У име свих студената вечерас на протесту "1 од 5 милиона" обратила се Мила Јовановић, која је са поносом истакла да су њене колеге и она, младост и будућност ове земље положили испит.

Демократска странка бојкотује изборе
Демократска странка ће бојкотовати предстојеће изборе, а за наредни период најављује низ активности у том правцу, саопштио је секретар ДС-а Горан Јаић.

Ниједно право не сме се ускраћивати
У разговору са новинарима новинске агенција Бета, народни посланик Демократске странке Балша Божовић истакао је да је поштовање људских права основни постулат европске заједнице и основа свих европских вредности.