lat

Најновије

ДС Крагујевац: Злоупотреба крагујевачке трагедије
Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић, у својим упорним настојањима да дисквалификацијама и неистинама полемише са ноторним чињеницама и оспорава прошлост, садашњост и будућност, прешао је границу не само доброг укуса, већ и ону границу људскости, када је због ситних страначких интереса споменуо место највеће трагедије у историји Крагујевца, а можда и у новијој историји Србије у неприпадајућем контексту.

Представници опозиције усвојили Предлог Споразума са народом
Представници опозиције, одговарајући на позив организатора протеста „1 од 5 милиона“, усвојили су текст Споразума са народом од седам тачака, као предлог скупа мера за обезбеђивање поштених избора и враћање демократских начела и владавине права након победе над Вучићевим режимом.

Лутовац: Споразум са народом за смену власти и промену система
Ово у чему живимо је поредак неразвијених слобода и владавине права са фасадном демократијом лишеном правог садржаја.

Лутовац: Ако избори нису фер и поштени, то нису избори, то је само верификација неслободе
Гостујући у емисији „Дан уживо“ емитованој на Н1, Зоран Лутовац, председник Демократске странке је одговарао на питања о перспективама грађанских протеста, одлуци о бојкоту рада представничких тела, јубилеју странке и основним постулатима Споразума са народом.

Макета вешала не одражава идеје протеста, хистерична реакција власти одраз панике и страха од народа
Савез за Србију се одмах после суботњег протеста јасно оградио од једног од 50.000 учесника суботње шетње који је носио макету вешала, сматрајући да су такви перформанси, иначе уобичајени на протестима у Паризу и Лондону, погрешни и не одражавају идеје због којих се одвијају протести у преко 50 градова и општина Србије.

ДС обележила 29 година од обнове рада
Демократска странка обележила је 29 година од обнове рада странке прославом у просторијама Градског одбора у Београду, којој су присуствовали чланови, јавне личности и пријатељи странке.

Божовић: Хитно објавити снимак камера са наплатне рампе код Дољевца
Балша Божовић, члан Одбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије, покренуо је процедуру за утврђивање пуне истине о околностима саобраћајне несреће која се данас догодила на ауто путу Београд - Ниш у којој је трагично настрадало једно лице, а петоро повређено. Министар полиције одговоран је за спровођење опсежне истраге и именовање виновника несреће.

Опозиција разматрала Споразум са народом
Представници опозиције су наставили конструктивне разговоре о захтеву протеста упућеном опозицији и на данашњем састанку разматрали предлог Споразума са народом.

У чије име прети Марко Ђурић?
Демократска странка осуђује изјаве Марка Ђурића, директора Канцеларије за КиМ, изречене поводом најављене протестне шетње грађана Косовске Митровице. У име наводног националног јединства, Марко Ђурић најдиректније конфронтира људе, продубљује разлике чинећи их непремостивим и удаљава све нас од изналажења праведног и трајног решења. Нико нема монопол на истину, СНС заснива своју власт на подјармљивању истине и свих оних који се томе противе.