lat

Најновије

СЗС: Бујошевић и Стефановић показали да су верни господару Вучићу
Савез за Србију саопштио је данас да су генерални директор РТС Драган Бујошевић и уредник Ненад Љ. Стефановић, саопштењем које је РТС упутио, показали да скривају стварност од народа Србије и да су каријере везали уз најгори режим.

Трибина Савеза за Србију - Пожега (24.1.2019)
Савез за Србију - Пожега организује јавну трибину у четвртак, 24. јануара 2019. са почетком у 19.30 часова у просторијама Месне заједнице Центар Пожега.

Срамна манипулација децом и нови примери ревизије историје
Демократска странка подиже глас и осуђује афирмативно писање листа „Политикин забавник“ о нацисти и сараднику окупатора Димитрију Љотићу. У тексту „Ко су били љотићевци“, који је објављен у последњем броју овог листа говори се о томе да је Димитрије Љотић бринуо о реду у Србији, да су његове јединце имале висок морал, да је осуђивао погроме Јевреја, да је спасавао масоне из логора, што све није тачно.

Вучићев проблем с „малим Вучићима“
Уз нагађање о ванредним парламентарним изборима спомиње се могућност организовања ванредних локалних избора чији је редовни термин април 2020. год. Јавност коју не занимају локалне политичке теме, а у ту јавност убрајам и скоро све политичаре који се у власти и опозицији баве „државним питањима“, лицитира са датумом одржавања локалних избора као да је реч о пријатељској фудбалској утакмици.

Одговор на захтеве опозицији упућене на протесту: Прихватамо одговорност коју траже грађани
Савез за Србију подржава грађанске протесте од самог почетка и они су аутентичан израз грађанског незадовољства начином на који актуелна власт води ову земљу.

Одржан седми протест ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА у Београду
Одржан је седми протест против насиља и актуелне власти у Београду под називом "Један од пет милиона". Грађани су се окупили испред Платоа код Филозофског факултета, где су им се обратили глумци Бранислав Трифуновић и Никола Којо. Грађани су затим кренули ка РТС, али до затраженог разговора са челницима јавног сервиса није дошло.

Зашто протести у Новом Саду, Нишу, Шапцу, Бору, Зајечару и Чачку нису вест за Јавни сервис?
У јучерашњим централним информативним емисијама РТС није објављена ни једна једина реч, ни једна секунда извештаја о протестима хиљада грађана Новог Сада, Ниша, Шапца, Бора, Зајечара и Чачка. Уредници Дневника у пола осам су били Мирјана Брајковић и Душан Убовић.

Протести у више градова Србије
У петак,18. децембра 2019. у многим градовима широм Србије мирним шетњама настављена је борба грађанки и грађана за испуњење захтева за променама и демократизацијом друштва који су обједињени и представљени на протестима "1 од 5 милиона".

Нема одустајања од борбе за нормалан живот и нормалну земљу
Представници Демократске странке делили су данас грађанима Београда флајере са позивом да се у суботу, 19. јануара прикључе још једној у низу протестних шетњи које се организују пети пут са захтевима да у Србији не буде никакве врсте насиља нити медијског мрака и да се успостави правна и праведна држава.

Шетња за Оливера Ивановића: Нас је ипак више
У звуке песме „Востани Сербие“ протестна шетња поводом годишњице од убиства лидера Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливера Ивановића завршена је нешто после 20 часова вечерас испред Храма светог Саве на чијем улазу су грађани оставили свеће, јер им није било дозвољено да уђу.