lat

Најновије

Поднета кривична пријава против Зоране Михајловић
Народни посланици Весна Марјановић, Балша Божовић и Марко Ђуришић поднели су данас кривичну пријаву против Зоране Михајловић, министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, Јованке Атанацковић, помоћнице министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије и других НН лица као саизвршилаца у издавању решења којим се одобрава изградња гондоле на заштићеном подручју Калемегдана.

Весић и СНС злоупотребили жене зарад политичке пропаганде
„Испред Скупштине града Београда јуче су дефинитивно пале маске, када је на лицу места доказано да Српска напредна странка злоупотребљава жене, подмеће своје чланице да глуме жртве насиља иако су се оне понашале насилно, а заменик градоначелника Горан Весић сакрио се иза њихових сукњи“, истакла је Марија Јањушевић, народна посланица Двери, на данашњој конференцији за новинаре Женске мреже Савеза за Србију.

Зоран Лутовац на протесту “1 од 5 милиона” у Зајечару (5.4.2019)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац говориће у петак 5.4.2019. у Зајечару на протесту “Један од пет милиона”.

Божовић: Референдумом спречити брутално и безразложно уништавање Београда
- Немам никакву дилему да је цео план рушења и ружења центра Београда освета Александра Вучића, који памти да су се деведесетих Београђани изласком на улице супротстављали ратнохушкачкој политици чији је он био протагониста.

Укрупњавање Демократске странке: Кључна је нова понуда грађанима
Прво формирање Уније Демократска странка, Социјалдемократска партија и Заједно за Србију чине корак ка уједињавању у ДС.

Председник Србије да смени промотере насиља у својој странци
Ми као одговорни чланови и чланице Демократске странке подржавамо председникове напоре да заштити женска права и зато очекујемо да, у складу са својим залагањима и овлашћењима која има унутар странке, СМЕСТА искључи сексуалне манијаке и напаснике из редова СНС, као и да затражи у име свих грађанки Србије смену промотера насиља а посебно насиља над женама!

Лутовац, Зеленовић, Ивановић: Неопходно уједињење демократских снага
Србији је потребна снажна политичка организација левог центра, изјавио је за Нови магазин председник Заједно за Србију (ЗзС) Небојша Зеленовић поводом најављеног „укрупњавања“ Демократске странке (ДС).

Драган Шутановац у емисији Инсајдер дебата
Деведесетих, у време Слободана Милошевића, државна политика форсира напуштање традиционалних савезништва, преоријентацију на стварање нових, чињенично и историјски непроверених, ми се тада одричемо многих тековина и домета проистеклих из развијања добрих односа са САД и европским земљама – оценио је Драган Шутановац, члан Главног одбора и некадашњи министар војске Републике Србије, у емисији Инсајдер дебата, уз констатацију да се погрешна политика најдраматичније преламала у односу на питању реш ...

Дебата: Уједињење Демократске странке
Учествујући на трибини у организацији ОО Палилула о уједињењу у Демократску странку, Драгана Ракић је нагласила да су грађанке и грађани дали позитиван одговор на питање да ли су интеграција, обједињавање снага и идеја и заједничко деловање нужност и ефикасан начин одупирања Вучићевој аутократији.

Саша Пауновић (Савет Европе) посматрао изборе у Турској
Начин гласања у Турској разликује се од гласања у Србији