lat

Најновије

Зоран Лутовац на трибини Савеза за Србију у Суботици (најава, 2.8.2019)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац говориће у петак, 2. августа 2019. године на трибини Савеза за Србију у Суботици (просторије ГрО ДС Суботица, ул. Матка Вуковића 8/2, у 19 часова).

Лутовац у Сремској Митровици: Ако нема услова за слободне и поштене изборе, идемо сложно у бојкот
Зоран Лутовац, председник Демократске странке, данас је као један од лидера Савеза за Србију говорио у Сремској Митровици.

Малверзације власти на штету Врачара
Делегација Демократске странке Врачар, коју су чинили председник Извршног одбора ДС Врачар Милош Хинић, члан ИО ДС Врачар и одборник Одборничке групе „Врачар слободно“ у Скупштини Градске општине Врачар Предраг Милетић, члан ДС Врачар архитекта Јовица Дојчиновић и председник ИО Клуба демократске омладине ДС Врачар Стефан Црногорац, учествовала је на јавној седници Комисије за планове Града Београда.

Бојкот је активан друштвени и политички чин
Потпредседница Демократске странке Драгана Ракић, у тексту који је објављен у листу Време, слаже се са оценом да бојкот није циљ сам по себи, али истиче да је став ДС-а јасан: избори ће бити бојкотовани уколико не буду слободни и поштени.

Зоран Ђинђић
Зоран Ђинђић, први демократски изабран премијер Србије, данас би напунио 67 година.

Зоран Лутовац на трибини Савеза за Србију у Сремској Митровици (најава, 1.8.2019)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац говориће у четвртак, 1. августа 2019. године на трибини Савеза за Србију у Сремској Митровици (просторије ГрО ДС Сремска Митровица, Трг Светог Димитрија 23, у 19 часова).

Нисмо се окупили да изједначавамо разлике
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац, у разговору за Слободну Европу, поновио је разлоге и своје уверење у исправност опције бојкота парламента и избора. За РСЕ каже да су деловање ДС-а у оквиру Савеза за Србију, као и политика бојкота, већ дали резултате. Није сагласан са колегиницом из странке, посланицом ДС-а Наташом Вучковић, која је изјавила да опозициони бојкот седница парламента који спроводи Савез за Србију није политика, и поставила питање даље сврхе протеста.

У држави у којој нема слободе, нема ни слободних избора
Приликом посете и разговора са грађанима Горњег Милановца , о протестима, планираним активностима и одлуци о бојкоту избора организованим под оваквим условима, др Зоран Лутовац, председник Дермократске странке између осталог за „Таковске новине“ дао је изјаву коју преносимо у целини:

Божовић: Данас нема државе
Интервју Балше Божовића за НИН

Јовичић мора да плати 300.000 динара Божовићу и Пајтићу за повреду угледа и части
Балша Божовић, народни посланик Демократске странке и Бојан Пајтић, бивши председник ДС, данас су добили пресуду којом је Суд непобитно утврдио да је Александар Јовичић, члан Председништва СНС и председник београдске општине Палилула крив због изношења грубих неистина чиме је свесно нанео штету угледу и части својих политичких неистомишљеника. У доказном поступку је утврђена кривица Јовичића и наложено да се надокнади нанета штета у износу од 300.000 динара.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ