lat

Најновије

Осма субота протеста у Београду, трака око Владе, бакље и натпис: Цензурисано
Осму суботу заредом протест незадовољних грађана одржан је у Београду. Протест против актуелне власти, под називом „Један од пет милиона“ почео је са Платоа испред Филозофског факултета, а на скупу су говорили професор Факултета политичких наука Чедомир Чупић и бивши судија врховног суда Зоран Ивошевић.

Руководство Београда показало сву неспособност
Грађани и грађанке престонице сведоци су трагичне чињенице да су снежне падавине изазвале потпуни колапс у функционисању градских служби и да је живот отежан, снабдевање угрожено, а пружање адекватне помоћи старим и изнемоглим лицима успорено. Поражавајуће је да се главни град већ два радна дана у току јануара налази у потпуној парализи.

Запосленима у социјали мање плате од обећаних
Плате запослених у центрима за социјални рад и другим установама социјалне заштите чији је оснивач локална самоуправа неће бити повећане за девет посто, као што је обећала Влада Србије! Посебним закључком кабинета Ане Брнабић од 16. јануара ове године, овој категорији радника у социјалној заштити смањена је основица за обрачун зарада за 106,92 динара па ће повећање од девет одсто на умањену основицу у стварности донети само симболичан раст плата од свега неколико процената.

Честитамо Грчкој и Македонији на историјском споразуму
Ратификацијом споразума из Преспе у парламенту Грчке окренута је нова страница у односима земаља на Западном Балкану. Споразум о имену Македоније којим је завршен вишедеценијски спор и омогућене евроатлантске интеграције Северне Македоније, показао је да се договором и јасном политичком визијом може доћи до обострано корисног решења.

Опозиција разговарала о захтевима протеста
Представници опозиције су на данашњем састанку разговарали о захтеву протеста 1 од 5 милиона упућеном опозицији и истакли да ће и даље као и сви остали грађани бити саставни део ових протеста.

Лутовац: Протести пут до одговорног друштва
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац приликом гостовања у емисији емитованој на ТВ Наша оценио је медијску слику у Србији, навео конкретне разлоге због којих је важно одржати континуитет грађанских протеста и дефинисао програмске циљеве Савеза за Србију који су једина алтернатива аутократском режиму Александра Вучића.

Протест ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА (19.1.2019)
Протест „Један од пет милиона“, Београд, 19. јануара 2019. године.

Зоран Лутовац гост у емисији ТВ Наша (24.1.2019. у 11 часова)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац гостоваће у четвртак, 24. јануара 2019. године од 11 часова на ТВ Наша.

Савез за Србију јачи за још седам организација
Савез за Србију јачи је за још седам политичких организација које су му у претходном периоду приступиле, што потврђује ширење заједничког опозиционог фронта, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре.

Јерков: Одговорност сваког појединца у друштву је да се бори за систем са одговорним институцијама
Наше образовање не производи готове људе који могу критички да сагледају свет, да учествују као грађани равноправно у креирању промена и бољих услова, а не као поданици срећни што су себи обезбедили плату од 200 евра - констатовала је Александра Јерков, потпредседница Демократске странке, наводећи суштинске разлике таквог поимања образовања и нивоа очекивања и стварних потреба, од модела за који се залажу и промовишу Влада и председник упорним понављањем да образовање мора створити готове раднике.