lat

Најновије

Желимо друштво једнакости, без стигме и дискриминације
Демократска странка се у свом раду увек води начелом да се ниво демократије у једној земљи мери достигнути ниво поштовања људских права најугроженијих припадника и припадница једног друштва. Особе са инвалидитетом су и даље међу најдискриминисанијим и најугроженијим члановима нашег друштва на шта упозоравају и независне институције.

Степен развоја једног друштва огледа се у његовом односу према најрањивијима
Широм света данас се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом, који је установљен 1992. године усвајањем резолуције у УН којом се све земље позивају на достојно обележавање овог датума.

Председник Зоран Лутовац са демократама Лучана, Гуче и Котраже
У оквиру својих редовних страначких активности, председник Демократске странке др Зоран Лутовац разговарао је данас са чланицама и члановима ДС у Лучанима, Гучи и Котражи.

Лутовац: Репресија ескалира из дана у дан
Председник ДС Зоран Лутовац на седници Главног одбора ДС навео је да је у Србији на снази политички систем владавине једног човека, који је узурпирао све државне и институције и заробио државу и друштво.

Зоран Лутовац и Драгана Ракић на трибини Савеза за Србију у Крушевцу
Председник и потпредседница Демократске странке др Зоран Лутовац и Драгана Ракић учествоваће у петак, 30. новембра 2018. године на трибини Савеза за Србију у Kрушевцу.

Формиран Савез за Србију и у Врбасу
Данас је и званично основан Савез за Србију – Врбас. Оснивачи Савеза су Демократска странка, Српски покрет Двери, Покрет за преокрет, Удружени синдикати Слога и Народна странка.

Београђани без грејања због Београда на води
Ниво реке Саве у делу који протиче код Београда налази се ових дана близу хидролошког минимума, међутим, проблеми са подземним водама у „Београду на води“ су независно од метеоролошких и свих других услова, велики. Тврдња да је све везано за овај мегаломански пројекат испод нивоа, има смисла.

Суверенитет Србије је ограничен
Ауторски текст Петра Радојчића за Данас

Одржан скуп "Стоп крвавим кошуљама"
Где год нас нападали, неће нас зауставити, као ни промене и правду које долазе у Србију

Седница Главног одбора Демократске странке
Седница Главног одбора Демократске странке биће одржана у суботу, 1. децембра 2018. године у ГО Стари град (Македонска 42) у Београду, са почетком у 12.00 часова.