lat

Најновије

Стање људских права у Србији из године у годину све горе
У време када обележавамо 70 година од усвајања Универзалне декларације о људским правима можемо констатовати да је ниво поштовања људских права у Србији у сталном опадању.

Србија међу високо корумпираним земљама света
Међународни дан борбе против корупције обележава се 9. децембра, јер је на тај дан Генерална скупштина УН 2003. године отворила за потписивање Конвенцију УН против корупције (UNCAC), најпотпунији глобални документ те врсте.

Лутовац: Протест израз народног незадовољства свеопштим насиљем у друштву
Председник Демократске странке Зоран Лутовац најавио је ревитализацију и оснаживање странке и јачање Савеза за Србију како би се артикулисало незадовољство грађана.

ПРОТЕСТ – СТОП крвавим кошуљама!
Подржавамо сваки вид протеста грађана који се на цивилизован начин боре за своје основно право – право на мишљење. Зато позивамо на протестну шетњу “СТОП крвавим кошуљама” у суботу, 8. децембра, у 18 сати у Београду.

Избори у Градском одбору ДС Београд
XII Изборна скупштине Демократске странке Градске организације Београд одржава се у суботу, 8. децембра, са почетком у 11.00 часова у Великој сали ГО Стари град.

Лутовац: До 2012. године на северу Косова функционисале су институције Републике Србије
До 2012. године када је власт на републичком нивоу вршила Демократска странка на северу Косова функционисале су институције Републике Србије, судство, здравство и школство су постојали, у правцу нормализације односа ишли су разговори.

Зоран Лутовац у емисији Да, можда, не (РТС 1, у 21 час)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац гостоваће у четвртак, 6. децембра 2018. године у емисији "Да, можда, не" на РТС 1. Емисија почиње у 21 час.

Конференција за медије Посланичке групе ДС у Скупштини Србије
Посланичка група Демократске странке одржаће у четвртак, 6. децембра 2018. године конференцију за медије у холу Дома Народне скупштине Републике Србије.

Социјалдемократе региона: Простор препуштен популистима
Социјалдемократија је у кризи у целом демократском свету, а празан простор који остаје иза странака умерене левице махом попуњавају популисти и националисти, речено је на конференцији у Београду. Одговор на то је заједнички наступ, више рада на решавању животних проблема и веће залагање за праве вредности у демократским друштвима, закључено је.

Председник ДС Зоран Лутовац на трибини Савеза за Србију у Трстенику
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац учествовао је данас на трибини Савеза за Србију у Трстенику.