lat

Најновије

Малиновић: Врховни командант постоји само у Вулиновој машти
Каква је будућност Војске Републике Србије ако је напуштају најмлађи официри и ако имамо присутну претњу (зло)употребу војске као што је то данас, нека су од питања на које је у емисији Пресинг одговарао Срето Малиновић.

Јерков: Позив власти на дијалог обична фарса
- Да ли су искрена настојања власти да успостави дијалог или је ово још један фарсичан покушај да се камуфлира природа и суштина власти, најилустративније показују згуснути догађаји у данашњем дану када Маја Гојковић, председница Народне скупштине, након седам година игнорисања и оспоравања, позива за исти сто и представнике странака који не чине владајућу коалицију, док се из Сава центра упућују увреде и опозиција проглашава фашистима, олошима, криминалцима и бандом. Неаргументовано, претећи и ...

Зоран Лутовац: Захтеви су рационални, нерационално је одбијање власти
Нико нема права да се у приватној сфери учаури у реалности политичкој и социјалној каква је у Србији, решења су у нама, заједничким снагама можемо ствари коренито изменити и коначно, вратити и људе и земљу у правцу кретања ка стварном напретку, констатовао је Зоран Лутовац, гостујући у емисији на ТВ „Наша“, подвлачећи још једном као битну разлику између опозиције и власти начин артикулације оправданог незадовољства грађана и да ли се различитости користе за сукобе или ширину обухвата жељених промена.

Александра Јерков вечерас гост у емисији „Упитник“
Александра Јерков, потпредседница Демократске странке, вечерас у емисији „Упитник“ која се емитује у 21 час на Првом програму РТС одговора на питања о томе како до политичког дијалога власти и опозиције у Србији? Може ли се нормална дебата успоставити у парламенту? Због чега је део опозиције одбио позив на консултације који је посланичким групама упутила председница Скупштине Маја Гојковић?

Зоран Лутовац гост у емисији ТВ Наша (16.4.2019. у 11 часова)
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац гостоваће у уторак, 16. априла 2019. године од 11 часова на ТВ Наша.

ПЕН осудио притисак на новинаре у Србији
У Резолуцији која је усвојена на предлог српског писца Саше Стојановића, Светско удружење писаца је забринуто због напада на новинара Милана Јовановића, када је и пуцано на њега, а његова кућа спаљена након његових чланака и критике владе у независним српским медијима и препоручило обустављање притисака као метода који се користе у обрачуну са неистомишљеницима.

Лутовац: Вучићева фабрика лажи једина ради пуном паром, у три смене
Један од лидера СзС и председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац је, обраћајући се на протесту у Београду, поручио да председник Србије Александар Вучић стално говори о насиљу, а да га сам он спроводи. Казао је да Вучић влада уз најмање три лажи, а то су, како је рекао, лажан патриотизам, лажни економски успеси и лажи о опозицији и грађанима.

Протест ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА - Сви као један! (Београд, 13.4.2019)
Интонирањем државне химне почео је величанствени грађански протест испред Народне скупштине, пред више десетина хиљада окупљених.

Вучић да прекине са дељењем Србије
Демократска странка енергично се супротставља настојању Александра Вучића да народ дели, Србију претвара у сцену за испољавање најнижих страсти, а политички живот загуши језиком мржње.

Лутовац: Нико није најавио никакав упад у Скупштину, то је спин власти
Председавајући Савеза за Србију Зоран Лутовац изјавио је да ће сутрашњи протест у Београду бити "миран и ненасилан, упркос спиновима". Коментаришући изјаву Александра Мартиновића да ће "одбранити Скупштину од упада опозиције", Лутовац је рекао да нико није најавио никакав упад.