lat

Најновије

Зоран Лутовац: Наши даљи кораци зависе од власти
Интервју Зорана Лутовца за Блиц

Прекинути са претњама и прогоном новинара!
На скупу новинара који се у свакодневном раду и животу суочавају са најбруталнијим претњама, увредама и понижавањем, организованим испред зграде Тужилаштва за високотехнолошки криминал у Катанићевој, упућена је порука судијама и тужиоцима да храбрије и конкретније, поступајући како закон налаже, осуде притисак на новинаре и спрече малтретирања која трпе због оданости истини и професији.

Божовић: Ради Трајковић доделити полицијско обезбеђење
Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке

За уједињену Демократску странку будућности
Процес стварања велике Демократске странке (ДС) улази у завршну фазу и од краја маја би требало да буде организована велика скупштина на којој ће садашња Демократска странка, Заједно за Србију и Социјалдемократска странка и званично прогласити своје политичко уједињење.

Ћирић: Бојкот парламента док се не прихвате захтеви опозиције
- Данашња слика је илустрација дубоке подељености коју генерише политика странке на власти, атмосфере у којој се и као друштво налазимо и непоштовања темељних вредности које су прихваћене као добро у политичкој култури демократски уређених земаља - констатовао је Горан Ћирић, шеф Посланичког клуба ДС у Народној Скупштини Србије и посебно указао да захтеви изнети на протесту садрже као услов свих услова побољшање атмосфере и успостављање нужног нивоа дијалога.

Посланице ДС, Марјановић и Виденовић - “Ко, по чијем налогу и чиме инспирисан од новинара прави мете?”
Народне посланице Демократске странке Весна Марјановић и Маја Виденовић затражиле су хитну реакцију полиције, Тужилаштва за високотехнолошки криминал и свих надлежних органа поводом опасних напада на новинарке и новинаре.

Осуда монструозне хајке на Раду Трајковић коју спроводе Марко Ђурић и режимски таблоид Ало
Савез за Србију најоштрије осуђује хајку и цртање мете на Раду Трајковић које спроводе режимски таблоид Ало и Марко Ђурић, износећи монструозне лажи о умешаности Раде Трајковић у истрагу о убиству Оливера Ивановића коју спроводи косовско тужилаштво.

Заједно за Демократску странку
Градски одбор Демократске странке (ДС) у Новом Саду организује јавну трибину “Демократска странка – уједињење” на којој ће о поновном окупљању демократа и будућем функционисању велике Демократске странке говорити председник ДС-а др Зоран Лутовац, председник “Заједно за Србију” и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник београдског одбора Социјалдемократске странке Александар Ивановић.

Балша Божовић поднео кривичну пријаву против Небојше Стефановића
Народни посланик Демократске странке Балша Божовић поднео је данас кривичну пријаву против Небојше Стефановића, министра унутрашњих послова и других НН лица која су наведена као саизвршиоци у доношењу и спровођењу одлуке о ангажовању припадника Жандармерије, мимо важећих законских основа и стварних разлога, на дан организованог мирног опозиционог протеста, када су својим безразложним демонстрирањем силе и спречавањем посланика и грађана да учествују у нормалном функционисању и раду Скупштине Срб ...

Недопустиве претње новинарима
Покрајински одбор Демократске странке (ПО ДС) за Војводину згрожен је најновијим текстовима упереним против новинарки које су стварале филм „Албанке су наше сестре“ у продукцији Независног друштва новинара Војводине из Новог Сада, а који су објављени на порталу istraga.rs.