ћир

Najnovije

Lutovac i omladina DS položili vence na grobove Davidoviću, Tošiću i Ðinđiću
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i predstavnici Demokratske omladine položili su danas vence na grobove "istaknutih članova" te stranke LJubomira Davidovića, Desimira Tošića i Zorana Ðinđića na Novom groblju u Beogradu.

Nikolić: Bruka u Kragujevcu ne može se sakriti
Potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić posetio je danas Kragujevac gde je prisustvovao osnivanju Saveza za Srbiju u tom gradu.

Demokratska stranka najoštrije osuđuje svako nasilje prema LGBT zajednici
Jučerašnji napad na prajd info centar, koji je treći u nizu, nas ozbiljno zabrinjava. Nasilje na protestima nije dozvoljeno i to nije Srbija niti Beograd koji želimo da stvorimo. Podsećamo da su i aktuelni protesti upravo protesti koji su počeli zbog nasilja prema drugom i drugačijem. Pozivamo sve političke subjekte da poštuju zakone koji važe u Srbiji i nediskriminišu i napadaju marginalizovane grupe.

Osnovan Savez za Srbiju – Kragujevac
U Kragujevcu je danas formiran Savez za Srbiju, a izjavu o osnivanju potpisali su predstavnici Narodne stranke, Demokratske stranke, Dveri, Levice Srbije, Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i kragujevačkog Pokreta za naš grad.

Osnovan Savez za Srbiju – Inđija
Savez za Srbiju – Inđija osnovan je u petak, 15. februara, a sporazum su potpisali Srpski pokret Dveri, Narodna stranka i Demokratska stranka zajedno sa GG „Zato što volim Inđiju – Petar Filipović“. Savez je objavio plan i program od 12 tačaka, gde je akcenat stavljen na poljoprivredu i zdravstvo.

Lutovac: Neke smiruje priča o nestanku Demokratske stranke
Da li će se demokrate vratiti na put stare slave, pitanje je koje visi nad DS-om otkako je 2012. izgubila vlast, uticaj i dobar deo članstva.

Demokratska stranka će se uvek boriti protiv seksualnog uznemiravanja i nasilja nad ženama
Pružamo punu podršku Mariji Lukić iz Brusa u njenoj borbi za pravdu.

Lutovac: Sporazum sa narodom korak ka uspostavljanju elementarnog poverenja
Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da dok se punim kapacitetom bori za jačanje Saveza za Srbiju, čiji je jedan od osnivača, DS radi i na sopstvenom profilisanju kao vodeće građansko - demokratske političke opcije.

Građani potpisivali “Sporazum sa narodom” na protestu “1 od 5 miliona” u Beogradu
Na jedanaestom protestu „1 od 5 miliona“ u Beogradu građani su masovno potpisivali „Sporazum sa narodom“ iza kojeg je stala udružena opozicija, i svojim potpisom dali saglasnost za zajedničku borbu kojoj je cilj promena ne samo lične vlasti Aleksandra Vučića, već promena sistema.

Bez aktivnih građanki i građana nema demokratskog društva
Demokratska stranka je uvek podržavala rad organizacija civilnog društva i uvek osuđivala pretnje bilo kom njihovom predstavniku ili predstavnici.