ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Божовић: Промена Статута због страха од пораза у Београду

- A +
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива) Београд, 10. јануара 2018.

Одборник Демократске странке (ДС) у Скупштини града Београда Балша Божовић оценио је да је најава градског менаџера Горана Весића о промени градског Статута до краја јануара, мотивисана страхом од пораза на предстојећм београдским изборима.

Божовић је новинарима у Скупштини града рекао да Статут до сада никада није мењан уочи избора и да то треба оставити новој скупштинској већини.

Он је додао да СНС тим најављеним променама којим би се дала већа овлашћења општинама, покушава да "направи фарсу од избора" и да задржи власт у оним општинама у којима је већ има, односно у 15 од 17 општина Београда.

Упитан шта је спорно у променама Сатута, Божовић је рекао да није ништа спорно, али да то мора бити остављено новој већини.

Божовић је додао да још није сигуран да ли је данашња седница последња у овом сазиву и да постоји могућност да до краја јануара буде одржана још једна, на којој би се разматрале измене Статута.

Он је поново критиковао Владу Србије што је дозволила граду запошљавање 3.500 људи, оценивши да је то усмерено ка куповини тзв. капиларних гласова уочи београдских избора најављених за пролеће.

(Извор: Н1)

Повезане вести

Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Хитна седница Одбора за одбрану и унутрашње послове због атентата на Оливера Ивановића

Београд, 19. јануара 2018.Изјава Балше Божовића, члана Одбора за одбрану и унутрашње...
Демократска странка

Проглашена листа: ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД под бројем 4

Београд, 17. јануара 2018.Градска изборна комисија прихватила је вечерас листу ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД - Демократска странка, Социјалдемократска странка, Нова странка...
ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

Београд, 17. јануара 2018.Коалиција окупљена око Демократске странке, коју чине Социјалдемократска странка, Нова странка и...
Демократска странка

Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке (16.01.2018)

Београд, 16. јануар 2018.Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке у уторак, 16. јануара 2018....
Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...