ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Градоначелник у два дана три пута ухваћен у лажи

- A +
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива) Београд, 25. децембра 2017.

Изјава Балше Божовића, председника Градског одбора ДС Београд:

У року од 48 сати градоначелник Синиша Мали је три пута демантовао самог себе и сва три пута слагао грађане! Градоначелник се упетљао у лажи и иако више, вероватно, ни сам не зна шта је којом приликом рекао, мора знати да ће одговарати за пљачку буџета и Београђана!

Више Јавно тужилаштво од ког очекујемо да покрене истрагу може да добије сву потребну помоћ, стојимо на располагању да пружимо све информације о јавној набавци за прошлогодишњу јелку која је коштала 39.000 евра, а данас се купује нова од 83.000 евра, што износи невероватних 5.500 евра по једном метру.

Синиша Мали је пре неколико дана након расправе о буџету, када су га одборници ДС питали како пластична јелка може да кошта 83.000 евра, изјавио како је и сам зачуђен ценом и да ће наредити да се уговор под хитно раскине. На питање како је могуће да се раскине уговор ако је све било, како он каже, по закону и транспарентно, нисмо добили одговор.

Неколико сати касније Синиша Мали је тврдио да је уговор раскинут али да је фирма "Keep Light" ипак поклонила јелку Београђанима. На питање зашто би та фирма то учинила и где је ту њен интерес, уследио је одговор да та фирма воли Београд.

Након тога, Више јавно тужилаштво је покренуло поступак предистражних радњи.

Подаци од прошле године Градоначелник у последњој изјави мења мишљење и, критикујући одборнике ДС, тврди да јелка ипак није скупа, да је нормално што толико кошта јер се ради о инвестицији а не трошку, да је ово најлепша јелка на свету и да Београд треба да буде познат по томе.

Једино по чему је Београд постао познат јесте корупција, јер су сви светски медији претходних дана преносили ову срамотну вест чудећи се корупцији београдске власти. Невероватно је да градоначелник има образа да, не само погази и себе и своје речи, него и да убеђује грађане који су својим смањеним платама и пензијама финансирали најскупљу јелку на свету да она заправо и није толико скупа.

Тада Синиша Мали изриче своју трећу лаж - да је јелка из 2016. године била још скупља и да је плаћена 100.000 евра, иако подаци од прошле године показују да је она коштала 39.000 евра.

Градоначелник се вара ако мисли да не можемо да прозремо његове обмане. Коруптивна власт СНС-а неће трајати довека, а када буде пала због бесомучне пљачке Београђана, аеродром Никола Тесла биће затворен да би се осигурало да сви, најпре Горан Весић, а затим и градоначелник, буду приведени правосудним органима.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Хитна седница Одбора за одбрану и унутрашње послове због атентата на Оливера Ивановића

Београд, 19. јануара 2018.Изјава Балше Божовића, члана Одбора за одбрану и унутрашње...
Демократска странка

Проглашена листа: ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД под бројем 4

Београд, 17. јануара 2018.Градска изборна комисија прихватила је вечерас листу ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД - Демократска странка, Социјалдемократска странка, Нова странка...
ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

Београд, 17. јануара 2018.Коалиција окупљена око Демократске странке, коју чине Социјалдемократска странка, Нова странка и...
Демократска странка

Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке (16.01.2018)

Београд, 16. јануар 2018.Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке у уторак, 16. јануара 2018....
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Успех је једино смена Вучићевог режима

Београд, 14. јануара 2018.Размишљамо о томе да листу назовемо “Листа против Александра Вучића” јер је крајње лицемерно кад Вучић каже да ми не волимо Београд - каже у интервјуу за “Блиц”...