ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац са Тањом Фајон: Наставак добре сарадње

- A +
Шутановац са Тањом Фајон: Наставак добре сарадње Београд, 21. децембра 2017.

Председник ДС Драган Шутановац састао се са Тањом Фајон, посланицом групе социјалиста и демократа у Европском парламенту, са којом се сагласио око битних ствари за Србију као што су владавина права, стање у правосуђу и свему ономе што треба да садржи извештај Европског парламента.

Фајон је након састанка истакла да сви у Партији европских социјалиста дају подршку Демократској странци у Београду и у Србији.

"Увек имамо добре, корисне, пријатељске разговоре. Информисала сам се о ситуацији у Србији пред локалне изборе, препорука моја данас у Народној скупштини је била да је потребна и нужна реформа правосуђа, независно судство, судије, тужиоци, наравно и слобода медија као део владавине права. То су све битне тачке на агенди Србије према Европској унији и радује ме да исте теме имамо у разговору са председником странке, да се слажемо око битних ствари за Србију и сигурна сам да ћемо и даље добро сарађивати у породици европских социјалиста. Наравно, сви дајемо подршку Демократској странци у Београду и у Србији," навела је Фајон.

Фајон је изразила наду да ће Србија следећу годину боље искористити на путу ка Европској унији.

Шутановац са Тањом Фајон: Наставак добре сарадње Драган Шутановац истакао је да је велико задовољство угостити велику пријатељицу Демократске странке, посланицу Европског парламента Тању Фајон и да ће и у будућности наставити успешну сарадњу.

"Разменили смо мишљења пре свега из области које тиште грађане Србије али овог пута постоје теме које су значајније, које се тичу и државе а то су владавина права, стање у правосуђу и све оно што треба да садржи сутра извештај Европског парламента. Демократска странка је странка социјалдемократске оријентације која блиско сарађује са странкама социјалдемократске оријентације у Европи и ово је један од разлога што смо се данас видели и што планирамо и убудуће сарадњу која је до сада била јако успешна."

Шутановац се са Фајон срео раније у Сарајеву на скупу Партије европских социјалиста. Састанку је присуствовала и потпредседница ДС Тамара Трипић.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Београд, 16. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је на ванредној конференцији за медије да је пуцањ у Оливера Ивановића пуцањ у мир....
Демократска странка

Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке (16.01.2018)

Београд, 16. јануар 2018.Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке у уторак, 16. јануара 2018....
Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Успех је једино смена Вучићевог режима

Београд, 14. јануара 2018.Размишљамо о томе да листу назовемо “Листа против Александра Вучића” јер је крајње лицемерно кад Вучић каже да ми не волимо Београд - каже у интервјуу за “Блиц”...
Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Београд, 14. јануара 2018.Драган Шутановац, председник Демократске странке и кандидат за градоначелника...