ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Терор СНС широм Србије, нападнуте просторије ДС у Крушевцу

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Мионица, 25. новембра 2017.

Нападнуте су просторије Демократске странке у центру Крушевца приликом чега су разбијена врата и брава одбора, поцепане и српска и страначка застава. Случај је пријављен полицији која је направила записник, те се тренутно трага за починиоцима.

Председник ДС Драган Шутановац осудио је овај политички мотивисан напад и изјавио да је циљ овог вандалског чина очигледан покушај застрашивања активиста и чланова ДС.

„У Србији Александра Вучића, Братислава Гашића, Небојше Стефановића и Александра Вулина, безбедност свих грађана је угрожена, а насиље као метод политичке борбе постало је њихово најчешће средство за обрачун са политичким противницима“, каже Шутановац.

Шутановац у Мионици: Злоупотребе буџета за партијску војску СНС

Шутановац се налази у Мионици где разговара са грађанима ове општине у којој се претходних дана дешавају злоупотребе општинског буџета у предизборне сврхе.

„Из буџета Мионице издвојено је по 40 хиљада динара за 40 чланова СНС, на име социјалне помоћи. Уместо помоћи онима који су заиста угрожени, они плаћају своју партијску војску која ће и овога пута уз помоћ застрашивања и батинаша покушати да оствари резултат“.

Шутановац је у Мионици посетио више домаћинстава и у разговору са грађанима рекао људима да ће Демократска странка увек бити уз све људе и да ће их заштити од страховладе СНС-а.

„Грађанима је доста насиља и немаштине коју су им донели. Људи се боје шта СНС у том страху може све да уради, али нас ништа неће осујетити у борби за нормалну и пристојну Србију коју настављамо у сваком селу, варошици, општини и граду у Србији“.

Шутановац је закључио да ће ДС на локалним изборима 24. децембра задати ударац СНС-у у четири општине - Неготину, Мионици, Пећинцима и Костолцу.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Одсуство реакције је подршка фашистима

Београд, 14. децембра 2017.Народни посланик и члан Одбора за одбрану и унутрашње послове Балша Божовић захтева од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да...
Демократска странка

Јерков и Виденовић: Нека институције реагују, или ће бити јасно да подржавају фашисте

Београд, 13. децембра 2017.Народне посланице Демократске странке Александра Јерков и Маја Виденовић...
Председница Форума жена Демократске странке др Марина Николић (Фото: Александар Гирафон Живаљевић, архива)

Сексуално - шта?

Београд, 12. децембра 2017.Ауторски текст др Марине Николић за Данас Крај новембра и почетак децембра обележени су кампањом „16 дана активизма против насиља над женама“. Организације у Србији годинама уназад придружују се овој...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић: Дан људских права дочекали у мраку насиља

Београд, 10. децембра 2017. Изјава Тамаре Трипић, потпредседнице Демократске странке: Србија је ове године дочекала Међународни дан људских права окружена мраком...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић: Осуда претњи Мариники Тепић

Београд, 5. децембра 2017. Поводом претњи посланици Нове странке Мариники Тепић реаговала је потпредседница Демократске странке Тамара Трипић која је осудила претње ултрадесничарских...