ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС: Обуставити приватизацију Луке Нови Сад

- A +
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива) Нови Сад, 18. новембра 2017.

Лука Нови Сад има промет од преко милион тона робе годишње, статус луке од посебног европског значаја, представља бренд Новог Сада и значајну развојну шансу.

Покрајински одбор Демократске странке (ДС) затражио је од надлежних државних органа да обуставе приватизацију Луке Нови Сад, будући да она већ годинама остварује одличне пословне резултате.

ДС је у саопштењу за јавност навео да приватизацију те луке треба обуставити и зато што је она са прометом од преко милион тона робе годишње стекла статус луке од посебног европског значаја, да представља бренд Новог Сада и значајну развојну шансу Србије.

Наводи се да Лука Нови Сад управља са више од 30 хектара лучког подручја, атрактивног земљишта у Новом Саду, које има скоро 150.000 квадратних метара затвореног и отвореног складишног простора, а та имовина је својевремено процењена на 21 милион евра.

Покушаји да се Лука Нови Сад приватизује раније спречени су 2004. и 2008. године, а Агенција за приватизацију је, закључком из 2014. године, на инсистирање Града Новог Сада и Покрајинске владе, изузела ово предузеће од продаје, подсетио је ДС.

“Захтевамо од градоначелника Новог Сада, господина Вучевића и председника Покрајинске владе, господина Мировића, да поново захтевају изузеће Луке Нови Сад од продаје, с обзиром на то да су и они и њихове странке то захтевале у претходних 15 година. Шта се то променило у међувремену, када сада СНС и републичка влада намеравају да је продају?”, навео је ДС.

Додаје се да Србија не сме дозволити да, у време у којем се “заклиње” у Дунавску стратегију и побољшање транспортне везе са земљама ЕУ, изгуби управљање над стратешки важном компанијом, каква је Лука Нови Сад.

(Извор: Аутономија)

Повезане вести

Демократска странка

ДС Војводине најоштрије осуђује неодговорно трошење новца грађана на чланове СНС

Нови Сад, 4. јануара 2018.Покрајински одбор Демократске странке за Војводину најоштрије осуђује неодговорно...
Упутство за попуњавање уплатнице

Чланарина

Одлуку о висини чланарине за 2018. годинуНа основу члана 35. став 1. тачка 11. Статута Демократске странке, Главни одбор Демократске странке, на седници одржаној 02. септембра 2017. године донео је: 1. Висина чланарине за 2018. годину за категорију...
Александра Јерков (Фото архива)

Јерков тражи формирање Анкетног одбора о АТП Војводина

Београд, 6. децембра 2017.Александра Јерков, посланица Демократске странке предложила је на седници Скупштине Србије да се дневни ред допуни образовањем...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Војвођани немају ништа од СНС власти

Нови Сад, 15. новембра 2017.Председник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин изјавио је у Скупштини АП Војводине да након 15 месеци власти СНС у покрајини, ништа није...