ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Резултати владе Ане Брнабић су поражавајући

- A +

Шутановац: Резултати владе Ане Брнабић су поражавајући Београд, 07.10.2017.

Председник Демократске странке Драган Шутановац оценио је данас да је влада премијерке Ане Брнабић остварила "поражавајуће" резултате у првих 100 дана рада.

Шутановац је оценио да земља "наставља са пропадањем" и да "по свим статистикама заостаје чак и за земљама у региону".

- Раст БДП-а је 1,3 одсто, што је знатно ниже од пројектованог, али и од раста које имају земље у региону. Пројектовани раст БДП од 2,5 одсто неће се остварити, биће добро ако до краја године остваримо раст од два одсто, што је изузетно лоше с обзиром да земље региона имају раст од преко три па чак и четири одсто - навео је Шутановац.

По његовим речима, Србија је од 2012. године повећала задужење у односу на јавни дуг на ниво од девет милијарди евра, а по основу позајмљеног новца држава не остварује "чак ни приход" да врати камате.

Веће цене струје

- Зато влада креће у ново захватање у односу на грађане па је од 1. октобра повећана цена струје, што ће имати домино ефекат на остале цене. Поражавајући је податак да просечан рачун у Србији износи четири евра, што говори о нивоу беде и немаштине - казао је лидер ДС.

Влада се "прописно обрукала"

Шутановац је оценио и да се Влада Србије "прописно обрукала" на међународном плану, посебно водећи како је рекао, "дипломатске ратове са Хрватском и Македонијом".

- Први пут се десило и да председница Владе Србије након давања интервјуа "Блумбергу" мора да носи амбасадору Русије транскрипт тог разговора не би ли оправдала своје ставове, што дезавуише државу и што је потпуно непримерено без обзира о ком амбасадору и којој земљи се ради - навео је Шутановац.

Зашто влада са Харадинајем?

Он је казао и да се не зна са којим планом су косовски Срби ушли у Владу Косова на челу са Рамушом Харадинајем.
- Једино имамо информацију да ће Срби имати неколико министара, државних службеника, али не знамо због чега смо ушли у ту владу - казао је председник ДС.

Бројне афере

По његовим речима, првих 100 дана рада владе обележиле су и бројне афере, првенствено са станом министра одбране Александра Вулина, као и континуирани притисак на независне медије у Србији који је кулминирао гашењем "Врањских новина".

- Премијерка Ана Брнабић се прописно обрукала у неколико наврата када је рекла да влада бира министре, да влада усваја законе, показала је да није дорасла послу који обавља - навео је Шутановац.

Ништа без ДС

Упитан да ли би Саша Јанковић освојио толики проценат гласова на председничким изборима да није имао подршку ДС, Шутановац је оценио да "нико у Србији не би остварио добар резултат да нема подршку ДС" јер та странка, како је рекао, има програм и систем вредности који заступа већ 27 година.

Шутановац је грађанима честитао Светски дан достојанственог рада, наводећи да Србија није земља у којој радници остварују своја права и у којој имају услове за достојанствен рад.

- Подједнако су угрожени они који немају могућност да се запосле, као и они који раде и живе од зарада које нису достојантвене и примерене раднику 21. века. Највише нас мучи родна равноправност, очекивали смо промене када добијемо премијерку, да ће жене имати исте могућности запошљавања као мушкарци, исте плате за исти посао, а оне и даље морају да одговарају да ли планирају проширење породице - додао је Шутановац.

Извор: Агенције

Повезане вести

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Успех је једино смена Вучићевог режима

Београд, 14. јануара 2018.Размишљамо о томе да листу назовемо “Листа против Александра Вучића” јер је крајње лицемерно кад Вучић каже да ми не волимо Београд - каже у интервјуу за “Блиц”...
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Шутановац честитао Божић грађанима

Београд, 07. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац честитао је Божић свим грађанима који славе по јулијанском календару. Пожелео је свима да проведу празнике у срећи,...
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

„Правимо темељ промена у Србији“

Београд, 29. децембра 2017.Не такмичимо се са другим опозиционим кандидатима већ да у збиру победимо Вучића, Малог и остале велике лопове и криминалце, каже у интервјуу за Дојче Веле Драган Шутановац,...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Терор СНС широм Србије, нападнуте просторије ДС у Крушевцу

Мионица, 25. новембра 2017.Нападнуте су просторије Демократске странке у центру Крушевца приликом чега су разбијена врата и брава...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...