ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Лечић: Вучић се сети дијалога само "кад му је густо"

- A +
Бранислав Лечић, потпредседник Демократске странке (Фото: Данас) Београд, 25. јула 2017.

Потпредседник Демократске странке (ДС) Бранислав Лечић оценио је да Вучић тражи дијалог само "када му је густо", као по питању Косова и Метохије, док у свим осталим стварима преузима одговорност на себе.

"Он преузима сву одговорност на себе, а када му је густо и када мисли да та ствар која треба да се реши не може бити само његова, а то је питање Косова, тада тражи дијалог. Дијалог тражи само када зна да ту нема политичких поена и да може да буде негативно за њега", рекао је Лечић.

Лечић је рекао да је потребан дијалог да ли Вучић тако вређа интелигенцију народа и да ли угрожава његов духовни развој.

Поводом оптужби које је Вучић изнео на његов рачун у једној телевизијској емисији, Лечић је рекао да се силно изненадио због тога јер сматра да то није неопходно али и због тога што "није знао да је достојан" да га председник помиње.

Он је оценио да једна таква институција и човек на таквом положају не треба да поприма тако тривијалан тон и да се бави ситним стварима, у односу на оно што би стварно требало да буде предмет његове пажње.

"Он (Вучић) уноси и панику и страх, и то се видело синоћ, а помињањем личних имена и организација таргетира противника јер није научио основну лекцију из демократије", рекао је Лечић и навео да државник мора да се понаша у складу са правилом да сваки грађанин заслужује заштиту, без обзира шта мисли о власти.

Лечић је додао да прави демократски лидер мора да допусти, па чак и да подстиче критику, јер нико није толико велик да би био безгрешан.

"Неко ко покушава да са врховне позиције прозива именом појединце и назива их издајницима, он тиме ствара зелено светло за све друге у држави да их нападну", рекао је он и оценио да то не сме да ради ни председник али ни једна јавна личност.

Према његовој оцени, дужност је свих грађана и странака које слободно мисле да реагују на тако нешто.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Демократска странка

Демократска странка подржала Оливера Ивановића на локалним изборима на Косову и Метохији

Београд, 16. октобра 2017.Председништво Демократске странке донело је једногласну одлуку да на...
Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Београд, 12. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се данас са председником Социјалистичке интернационале и некадашњим премијером...
Бранислав Лечић, потпредседник Демократске странке (Фото: Данас)

Лечић: Опозиција Вучићу служи за подгревање охолости

Београд, 07.10.2017.Говори Бранислав Лечић, драмски уметник и потпредседник ДСДОС је пропустио шансу да направи потпуно модерну уређену Србију по свим...
Шутановац: Пети октобар је најважнији датум у модерној историји Србије

Шутановац: Пети октобар је најважнији датум у модерној историји Србије

Београд, 5. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је данас испред Народне скупштине Републике Србије...
Народна посланица Демократске странке Маја Виденовић (фото архива)

Маја Виденовић: Кад год баце камен на Пети октобар, њихова прича о Европи ослаби

Београд, 5. октобра 2017.- Сећам се сваког тренутка тог дана и сећам се свих људи са којима сам тог дана, те целе...