ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Било би јако лоше да опозиција напусти парламент

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 3. јула 2017.

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац оценио је да би било јако лоше да опозициони посланици напусте парламент јер је то једино место где грађани могу да чују опозиционе посланике и где они могу да се обрате грађанима.

Шутановац је на тај начин одговорио на ранију оцену бившег председника ДС и Владе Војводине Бојана Пајтића да опозиција у Србији мора да има "радикално другачији приступ", јер ће у супротном "актуелни режим јако дуго трајати", а опозиција у томе бити саучесник. Пајтић је такође оценио да би опозиција требало да изађе из парламента.

У интервјуу агенцији Бета који ће бити објављен у уторак, актуелни председник ДС је навео да би раздвојио те две идеје.

"Један део је прихватљив и о њему сам говорио прошле године на Скупштини странке, а то је да сви чланови и функционери морају да обују удобне патике и да крену по Србији да шире идеје ДС и промовишу програм ДС", истакао је Шутановац.

Он је, међутим, оценио да је парламент "као арена у којој се сучељавају мишљења одавно блокиран од представника већине", али да је и даље једино место где грађани могу да виде представнике опозиције и место са кога опозициони посланици могу да се обрате грађанима, те да је као такав нужан.

"Неко је поредио деведесете са данашњом ситуацијом. Деведесетих ДС је била на власти у низу градова и општина, а у исто време постојали су независни медији који су, без обзира на ауторитарни режим, пуштали опозиционе прваке да гостују у медијима. Данас све то немамо и имамо искључиво парламент и сматрам да би, уколико би га напустили, то било јако лоше", оценио је Шутановац.

Он је подсетио да је ДС у парламенту предложила 25 измена и допуна закона које би, када би били усвојени, побољшале квалитет живота грађана Србије.

Шутановац је, такође, најавио да ће ДС на јесен предложити нови сет измена и допуна закона из области пореске реформе које ће омогућити да Србија буде финансијски децентрализована и да животни стандард буде далеко виши него што је данас.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Демократска странка

ДС Пећинци: Осуђујемо упад разбојника у кућу опозиционарке

Пећинци, 17. новембра 2017.Демократска странка Пећинци најоштрије осуђује синоћни упад три наоружана непозната лица у кућу Јелене Грујић, председнице ОО...
Драгана Ракић, одборница ДС у Скупштини Града Вршца (Фото архива)

Кад се правиш да не видиш како комшији ломе воћњак

Нови Сад, 16. новембра 2017.Ауторски текст Драгане Ракић за портал Аутономија Не потцењујте 5.000 динара које је Вучић пре неки дан поделио српским пензионерима. То је...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац одговорио Зорани Михајловић: Док су неки палили град, ја сам бранио Б92

Београд, 9. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац реагујући на оптужбе министарке Зоране...