ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Било би јако лоше да опозиција напусти парламент

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 3. јула 2017.

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац оценио је да би било јако лоше да опозициони посланици напусте парламент јер је то једино место где грађани могу да чују опозиционе посланике и где они могу да се обрате грађанима.

Шутановац је на тај начин одговорио на ранију оцену бившег председника ДС и Владе Војводине Бојана Пајтића да опозиција у Србији мора да има "радикално другачији приступ", јер ће у супротном "актуелни режим јако дуго трајати", а опозиција у томе бити саучесник. Пајтић је такође оценио да би опозиција требало да изађе из парламента.

У интервјуу агенцији Бета који ће бити објављен у уторак, актуелни председник ДС је навео да би раздвојио те две идеје.

"Један део је прихватљив и о њему сам говорио прошле године на Скупштини странке, а то је да сви чланови и функционери морају да обују удобне патике и да крену по Србији да шире идеје ДС и промовишу програм ДС", истакао је Шутановац.

Он је, међутим, оценио да је парламент "као арена у којој се сучељавају мишљења одавно блокиран од представника већине", али да је и даље једино место где грађани могу да виде представнике опозиције и место са кога опозициони посланици могу да се обрате грађанима, те да је као такав нужан.

"Неко је поредио деведесете са данашњом ситуацијом. Деведесетих ДС је била на власти у низу градова и општина, а у исто време постојали су независни медији који су, без обзира на ауторитарни режим, пуштали опозиционе прваке да гостују у медијима. Данас све то немамо и имамо искључиво парламент и сматрам да би, уколико би га напустили, то било јако лоше", оценио је Шутановац.

Он је подсетио да је ДС у парламенту предложила 25 измена и допуна закона које би, када би били усвојени, побољшале квалитет живота грађана Србије.

Шутановац је, такође, најавио да ће ДС на јесен предложити нови сет измена и допуна закона из области пореске реформе које ће омогућити да Србија буде финансијски децентрализована и да животни стандард буде далеко виши него што је данас.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Београд, 16. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је на ванредној конференцији за медије да је пуцањ у Оливера Ивановића пуцањ у мир....
Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Успех је једино смена Вучићевог режима

Београд, 14. јануара 2018.Размишљамо о томе да листу назовемо “Листа против Александра Вучића” јер је крајње лицемерно кад Вучић каже да ми не волимо Београд - каже у интервјуу за “Блиц”...
Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Београд, 14. јануара 2018.Драган Шутановац, председник Демократске странке и кандидат за градоначелника...
Шутановац: Метро који би почео од Макишког поља је потпуни промашај

Шутановац: Метро који би почео од Макишког поља је потпуни промашај

Београд, 13. јануара 2018.Председник Демократске странке и кандидат за градоначелника Београда Драган Шутановац је заједно са првом на...