ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац одговорио Вучићу: Хоћеш ли једном рећи истину?

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 22. јуна 2017.

Председник Демократске странке Драган Шутановац најоштрије је реаговао на изјаву Александра Вучића који на питање о случају Савамала замењује тезе и говори да Шутановац, Јанковић и Јеремић, као део „врха режима, који је ликвидирао Ранка Панића, нису били заинтересовани ни за вођење истраге за то“, али сада њему „соле памет“ за Савамалу.

Александар Вучић наставља да замењује тезе и да беспризорно лаже све, па и самог себе кога је очигледно убедио у оно што говори. Вучић говори о случају за који је као координатор служби безбедности био задужен његов велики пријатељ, кога у наставку интервјуа Недељнику хвали. Док за то оптужује нас који немамо никакве везе са тим случајем, он је тај који је позивао на убиства људи и на освету према политичким неистомишљеницима и новинарима.

И тада као и сада изражавам жаљење због трагично преминулог Ранка Панића, али и због злоупотреба његовог имена у дневно политичке сврхе. Из тог разлога морам да скренем пажњу јавности и да подсетим председника на пар непобитних чињеница. Његов СНС и он лично је за смрт Ранка Панића позивао на одговорност министра унутрашњих послова Ивицу Дачића. Дачић је у Влади, биће полупремијер и човек задужен за спољне послове и политику Владе, па може да пита њега шта се десило са Ранком Панићем, а обојица знате шта се десило са Ћурувијом, Стамболићем и осталим убијеним за време њихове власти.

Моћ и позиција султана у земљи Вучића тренутно аболира од било какве одговорности, али ће бити неопходно да на бројне ствари да одговор и да одговара. Председник зна да ће морати да одговори и за све оно што је урадио у свом мандату - контролисао целу државу, руководио армијом батинаша по земљи, најстрашније цензурисао медије, гушио слободу мишљења, разарао институције и због тога је он нервозан, а не због бриге за трагично преминулог Панића.

Народу Србије ће морати да одговара политички - зашто је људима узео плате и пензије, повећао све порезе, зашто влада страхом, зашто је опустошио целу државу, зашто је задужио државу у том року као нико до сада, зашто ће његове грешке и погрешне потезе морати да плаћају наши унуци.

И Вучићу, можеш да одговориш којом год хоћеш неистином и каквим год медијским натписима, али мораш да знаш да нећеш ти добровољно напустити власт, како кажеш, већ ће те народ сменити, и то много брже него што очекујеш.

Додатне информације:

Након повреда задобијених на рушилачком митингу чији су организатори и иницијатори данас носиоци највиших државних функција, а који за то никада нису одговарали, трагично настрадали Панић подлегао је повредама и преминуо у ургентном центру 15. августа 2008. године. Подсећамо да је одмах 3. септембра формирана радна група МУП-а за утврђивање шта се догађало, а Тужилаштво је већ новембра исте године саопштило да је преминуо због ударца добијеног на митингу подршке Радовану Караџићу од стране припадника нишке жандармерије.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Београд, 16. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је на ванредној конференцији за медије да је пуцањ у Оливера Ивановића пуцањ у мир....
Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Успех је једино смена Вучићевог режима

Београд, 14. јануара 2018.Размишљамо о томе да листу назовемо “Листа против Александра Вучића” јер је крајње лицемерно кад Вучић каже да ми не волимо Београд - каже у интервјуу за “Блиц”...
Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Београд, 14. јануара 2018.Драган Шутановац, председник Демократске странке и кандидат за градоначелника...
Шутановац: Метро који би почео од Макишког поља је потпуни промашај

Шутановац: Метро који би почео од Макишког поља је потпуни промашај

Београд, 13. јануара 2018.Председник Демократске странке и кандидат за градоначелника Београда Драган Шутановац је заједно са првом на...