ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац одговорио Вучићу: Хоћеш ли једном рећи истину?

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 22. јуна 2017.

Председник Демократске странке Драган Шутановац најоштрије је реаговао на изјаву Александра Вучића који на питање о случају Савамала замењује тезе и говори да Шутановац, Јанковић и Јеремић, као део „врха режима, који је ликвидирао Ранка Панића, нису били заинтересовани ни за вођење истраге за то“, али сада њему „соле памет“ за Савамалу.

Александар Вучић наставља да замењује тезе и да беспризорно лаже све, па и самог себе кога је очигледно убедио у оно што говори. Вучић говори о случају за који је као координатор служби безбедности био задужен његов велики пријатељ, кога у наставку интервјуа Недељнику хвали. Док за то оптужује нас који немамо никакве везе са тим случајем, он је тај који је позивао на убиства људи и на освету према политичким неистомишљеницима и новинарима.

И тада као и сада изражавам жаљење због трагично преминулог Ранка Панића, али и због злоупотреба његовог имена у дневно политичке сврхе. Из тог разлога морам да скренем пажњу јавности и да подсетим председника на пар непобитних чињеница. Његов СНС и он лично је за смрт Ранка Панића позивао на одговорност министра унутрашњих послова Ивицу Дачића. Дачић је у Влади, биће полупремијер и човек задужен за спољне послове и политику Владе, па може да пита њега шта се десило са Ранком Панићем, а обојица знате шта се десило са Ћурувијом, Стамболићем и осталим убијеним за време њихове власти.

Моћ и позиција султана у земљи Вучића тренутно аболира од било какве одговорности, али ће бити неопходно да на бројне ствари да одговор и да одговара. Председник зна да ће морати да одговори и за све оно што је урадио у свом мандату - контролисао целу државу, руководио армијом батинаша по земљи, најстрашније цензурисао медије, гушио слободу мишљења, разарао институције и због тога је он нервозан, а не због бриге за трагично преминулог Панића.

Народу Србије ће морати да одговара политички - зашто је људима узео плате и пензије, повећао све порезе, зашто влада страхом, зашто је опустошио целу државу, зашто је задужио државу у том року као нико до сада, зашто ће његове грешке и погрешне потезе морати да плаћају наши унуци.

И Вучићу, можеш да одговориш којом год хоћеш неистином и каквим год медијским натписима, али мораш да знаш да нећеш ти добровољно напустити власт, како кажеш, већ ће те народ сменити, и то много брже него што очекујеш.

Додатне информације:

Након повреда задобијених на рушилачком митингу чији су организатори и иницијатори данас носиоци највиших државних функција, а који за то никада нису одговарали, трагично настрадали Панић подлегао је повредама и преминуо у ургентном центру 15. августа 2008. године. Подсећамо да је одмах 3. септембра формирана радна група МУП-а за утврђивање шта се догађало, а Тужилаштво је већ новембра исте године саопштило да је преминуо због ударца добијеног на митингу подршке Радовану Караџићу од стране припадника нишке жандармерије.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Победили смо их онда, победићемо их опет

Београд, 22. јула 2017.Интервју Драгана Шутановца за НИН У потрази за првим питањем за председника ДС Драгана Шутановца сетила сам се да смо последњи пут разговарали у телевизијском...
Демократска странка

Пресуда Оливеру Дулићу је хајком донета, на суду је било само да је објави

Београд, 12. јула 2017. Пресуда која је донета бившем министру, председнику Народне скупштине Републике Србије и...
ДС подржала иницијативу да Милош Јанковић буде нови Заштитник грађана

ДС подржала иницијативу да Милош Јанковић буде нови Заштитник грађана

Београд, 10. јула 2017.Председништво Демократске странке је подржало предлог преко 80 огранизација цивилног друштва да нови...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић: Изгледна победа над Вучићевим режимом

Београд, 7. јула 2017. Интервју Тамаре Трипић за Данас Потпредседница Демократске странке говори за Данас о власти и београдским изборима Фама око кандидата за...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац за Бету: Опозиција у две колоне које неће сарађивати са СНС

Београд, 4. јула 2017.Интервју Драгана Шутановца за Бету Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је у...