ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац одговорио Вучићу: Хоћеш ли једном рећи истину?

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 22. јуна 2017.

Председник Демократске странке Драган Шутановац најоштрије је реаговао на изјаву Александра Вучића који на питање о случају Савамала замењује тезе и говори да Шутановац, Јанковић и Јеремић, као део „врха режима, који је ликвидирао Ранка Панића, нису били заинтересовани ни за вођење истраге за то“, али сада њему „соле памет“ за Савамалу.

Александар Вучић наставља да замењује тезе и да беспризорно лаже све, па и самог себе кога је очигледно убедио у оно што говори. Вучић говори о случају за који је као координатор служби безбедности био задужен његов велики пријатељ, кога у наставку интервјуа Недељнику хвали. Док за то оптужује нас који немамо никакве везе са тим случајем, он је тај који је позивао на убиства људи и на освету према политичким неистомишљеницима и новинарима.

И тада као и сада изражавам жаљење због трагично преминулог Ранка Панића, али и због злоупотреба његовог имена у дневно политичке сврхе. Из тог разлога морам да скренем пажњу јавности и да подсетим председника на пар непобитних чињеница. Његов СНС и он лично је за смрт Ранка Панића позивао на одговорност министра унутрашњих послова Ивицу Дачића. Дачић је у Влади, биће полупремијер и човек задужен за спољне послове и политику Владе, па може да пита њега шта се десило са Ранком Панићем, а обојица знате шта се десило са Ћурувијом, Стамболићем и осталим убијеним за време њихове власти.

Моћ и позиција султана у земљи Вучића тренутно аболира од било какве одговорности, али ће бити неопходно да на бројне ствари да одговор и да одговара. Председник зна да ће морати да одговори и за све оно што је урадио у свом мандату - контролисао целу државу, руководио армијом батинаша по земљи, најстрашније цензурисао медије, гушио слободу мишљења, разарао институције и због тога је он нервозан, а не због бриге за трагично преминулог Панића.

Народу Србије ће морати да одговара политички - зашто је људима узео плате и пензије, повећао све порезе, зашто влада страхом, зашто је опустошио целу државу, зашто је задужио државу у том року као нико до сада, зашто ће његове грешке и погрешне потезе морати да плаћају наши унуци.

И Вучићу, можеш да одговориш којом год хоћеш неистином и каквим год медијским натписима, али мораш да знаш да нећеш ти добровољно напустити власт, како кажеш, већ ће те народ сменити, и то много брже него што очекујеш.

Додатне информације:

Након повреда задобијених на рушилачком митингу чији су организатори и иницијатори данас носиоци највиших државних функција, а који за то никада нису одговарали, трагично настрадали Панић подлегао је повредама и преминуо у ургентном центру 15. августа 2008. године. Подсећамо да је одмах 3. септембра формирана радна група МУП-а за утврђивање шта се догађало, а Тужилаштво је већ новембра исте године саопштило да је преминуо због ударца добијеног на митингу подршке Радовану Караџићу од стране припадника нишке жандармерије.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Александар Црквењаков (фото архива)

Црквењаков: Дачићеви радикални потези које диктира Вучић су пуцањ у ногу Србији

Београд, 21. августа 2017.Александар Црквењаков, председник одбора за спољну политику Демократске странке, изјавио...
Заменик председника Демократске странке Игор Салак (Фото архива)

Салак: Ружић је Дачићу оно што је Вулин Вучићу

Београд, 18. августа 2017.Заменик председника Демократске странке Игор Салак оштро је реаговао на квалификације Бранка Ружића који је опозицију назвао „петоколонашима“ и...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Неморално оптуживати ДС за сарадњу са Вучићем

Нови Сад, 17. августа 2017.Једноставно је неморално оптуживати Демократску странку за сарадњу са Вучићем, узимајући у обзир шта су њени чланови претрпели од његовог...
Демократска странка

ДС: За слободно правосуђе, а не свађе у опозицији

Београд, 16. августа 2017.Демократска странка од свог настанка покреће иницијативе и нуди решења за проблеме у којима се грађани Србије налазе. Питање промена Устава је...
Драгољуб Мићуновић (Фото: www.dw.com)

Драгољуб Мићуновић: Земља контејнера и лептири око жишка власти

Београд, 14. августа 2017.Интервју Драгољуба Мићуновића за DW Опозиција мора да тражи шансу у подршци оних који су гурнути на дно друштва, каже...