ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Градоначелник обишао петљу у Радничкој, саобраћај до Нове године

- A +
Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник општине Чукарица Зоран Гајић приликом обиласка радова на петљи ''Радничка'' (www.beograd.rs)Београд, 29. августа 2013.

Градоначелник Београда Драган Ђилас обишао је радове на другом северном вијадукту петље у Радничкој улици и у Улици Јурија Гагарина, најавивши потпуну проходност саобраћаја до Нове године.

Ђилас је, у присуству председника општина Чукарица Зорана Гајића и Нови Београд Александра Шапића и градског менаџера Александра Бијелића, обишао радове на другом северном вијадукту петље "Радничка" и присуствовао почетку бетонирања горње конструкције петље "Јурија Гагарина".

"Оквирни рок за завршетак радова је први децембар ове године, очекујемо да то буде дан пре или после, али у сваком случају Београђани би за Нову годину требало да прелазе преко нових надвожњака и петљом која потпуности функционише, осим трамвајског саобраћаја", истакао је градоначелник Ђилас.

Градоначелник Београда Драган Ђилас, градски менаџер Александар Бијелић, председник општине Нови Београд Александар Шапић и председник општине Чукарица Зоран Гајић приликом обиласка радова на петљи ''Радничка'' (ФоНет)Према његовим речима управо су те две петље најбољи показатељ како се Београд развија и мења, посебно петља у Радничкој која је, како је истакао, "један од најзахтевнијих грађевинских подухвата урађених у модерној Србији". "Када завршимо петљу ''Радничка'' драстично ће се повећати број аутомобила који ће користити мост. Зато је морао да се заврши овај део приступних саобраћајница који ће користити улаз и излаз на нови мост", рекао је Ђилас.

Он је додао да ће радови на приступним петљама Мосту на Ади омогућити бржи развој Београда. "Радимо на пројекту трамваја преко новог моста док не дођемо до реализације пројекта метроа. Биће нових аутобуских линија који ће спојити Нови Београд и Чукарицу и добићемо потпуно нову динамику саобраћаја. После тога остаје да са стране Чукарице направимо силазак ка Булевару патријарха Павла до пумпе и уласка у Кошутњак, а онда како средства буду дозвољавала и реконструкцију Булевара патријарха Павла све до Раковице", објаснио је Ђилас.

Председник општине Чукарица Зоран Гајић позвао је житеље те општине на стрпљење због саобраћајних гужви, које очекују да буду још овог викенда.

Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник општине Чукарица Зоран Гајић приликом обиласка радова на петљи ''Радничка'' (ФоНет)"Сви видимо да радови напредују, да је бољитак из дана у дан. Сигуран сам да ће то стрпљење уродити плодом и да ћемо у октобру или новембру имати све радове завршене", рекао је Гајић.

Он је додао и да би у том периоду могла да се преко новог моста спроведе и аутобуска линија која би омогућила највећем броју Чукаричана да осети предности изградње Моста на Ади.

Према речима председника општине Нови Београд Александра Шапића изградњом Моста на Ади и петљи у Радничкој улици и Улици Јурија Гагарина између те општине и општине Чукарица сада ће моћи да се стигне за свега неколико минута, за разлику од неколико сати колико је било потребно пре њихове изградње.

"Слична ситуација ће бити за годину, годину и по дана када се буде урадио мост Земун-Борча. Нови Београд, поред тога што је увелико постао пословни центар полако ће постати и физички центар Београда, јер ће Београд почети практично да се обмотава око њега. Имаћемо општину с које када кренете требаће вам само неколико минута до центра града и веома кратко време до других делова Београда", закључио је Шапић.

Данас је бетонирано последње поље конструкције приступних путева на новобеоградској страни Моста на Ади, након чега ће почети асфалтирање на делу од моста ка Отвореном тржном центру.

У току је припрема за бетонирање последња два поља друге, северне конструкције у Радничкој улици.

Она се састоји од 12 поља укупне дужине 310 метара и имаће три саобраћајне траке које ће користити возила из центра града у смеру ка Бановом брду.

(Извор: Танјуг)

Повезане галерије

Драган Ђилас, Александар Шапић и Зоран Гајић обишли радове на петљи у Радничкој и Јурија Гагарина

29 август 2013(Београд, 29. августа 2013) Градоначелник Београда Драган Ђилас обишао је радове на другом северном вијадукту петље у Радничкој улици и у Улици Јурија Гагарина, најавивши потпуну проходност саобраћаја до Нове године. Ђилас је, у...

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...
Председник Демократске странке Драган Шутановац одговарао на питања грађана на Фејсбук страници Данаса (Фото: Данас)

Драган Шутановац: Србија је у ванредном стању пуних пет година

Београд, 4. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац одговарао на питања грађана на Фејсбук страници Данаса Мислим да је...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: ДС против новог повећања пореза на имовину

Београд, 2. новембра 2017.Поводом најава да ће грађанима Београда бити поново повећан порез на имовину, председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је...
Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Шутановац: ДС ће вратити пензије, права за жене и посао за младе

Београд, 22. октобра 2017.Обраћајући се делагаткињама и делегатима на изборној конференцији Демократске омладине, Форума пензионера и Форума...