ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Борис Тадић на Ускршњем богослужењу у Бачкој Тополи

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић на Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи (Танјуг)Бачка Топола, 8. априла 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић присуствовао је јутрос Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи.

Борис Тадић је потом у Бачкој Тополи посетио хуманитарну изложбу ускршњих јаја и поручио да је од суштинске важности да становници Војводине чувају заједнички живот и сваки појединачни идентитет.

"Сигуран сам да ће људи овог краја чувати нашу северну покрајину тако да обезбеђују најбољи могући живот деци, независно од тога да ли су Русини, Мађари, Хрвати, Срби... Од суштинске важности је да се чува заједнички живот и сваки појединачни идентитет", рекао је Тадић.

Према његовим речима, Војводина је јединствена регија на европском континенту, са мноштвом идентитета, култура, језика и истовремено идеја о заједничкој будућности.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић на хуманитарној изложби ускршњих јаја у Бачкој Тополи (Фото сервис ДС)"То је регија која је специфична у европском смислу и која представља богатство не само за Србију него за читав континент. И увек када одлазимо у Брисел и у европске земље дичимо се Војводином и њеним посебностима", истакао је Тадић.

Он је, такође, честитао празник верницима који данас славе Ускрс.

"Данас је прилика да пожелимо срећне и успешне празнике не само житељима Бачке Тополе, већ свим нашим грађанима који данас славе и да подржимо људе свих националних идентитета који постоје у овом дивном граду, Војводини и нашој земљи", рекао је Борис Тадић.

Богослужењу и изложби су, заједно са Борисом Тадићем, присуствовали и председник Владе Војводине Бојан Пајтић и градоначелник Суботице Саша Вучинић.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић на хуманитарној изложби ускршњих јаја у Бачкој Тополи (Танјуг)Бојан Пајтић је подсетио да је Војводина једина регија у Европи са шест службених језика, проткана различитим националностима, вероисповестима, људима различитог порекла који умеју заједнички да славе своје благдане.

"Такав је случај и са Бачком Тополом где празнике заједничке славе Мађари, Срби, Словаци, Русини", рекао је Пајтић, додавши да је то "јединствен амбијент" и то не само у овом делу Европе већ и свету.

"То је амбијент који желимо да створимо и у целој Војводини и у целој Србији. Амбијент у којем ће људи живети заједно, а не једни поред других, амбијент у којем ће живети у складу и различитости доживљавати као предности, а не као недостатке", поручио је Пајтић.

Изложба ускршњих јаја је традиционална манифестација која се одржава од 2005. године и организује се и за католички и за православни Ускрс.

На изложби су поред ускршњих јаја биле изложене рукотоворине жена из више актива, народне ношње, уметничке слике, међу којима је био и портрет Бориса Тадића.

Манифестација је хуманитарног карактера и средства која буду прикупљена биће уручена хендикепираним лицима.

(Према вести агенције Танјуг)

Повезане галерије

Борис Тадић на Ускршњем богослужењу и изложби у Бачкој Тополи

08 април 2012(Бачка Топола, 8. априла 2012) Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић присуствовао је Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи, а потом је посетио хуманитарну изложбу...

Повезане вести

Демократска странка

Политичка подобност пресудна за избор директора школа

Нови Сад, 15. септембра 2017."Покрајинска влада поништава конкурсе и поставља кандидате који немају подршку ни колега, ни родитеља" Покрајински одбор Демократске...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Недопустиво смањење права националних заједница

Васин: Недопустиво смањење права националних заједницаНови Сад, 19. јуна 2017. Изјава Мирослава Васина, председника Покрајинског одбора ДС за Војводину: На последњој седници Скупштине...
Демократска странка

ДС Нови Сад: Локална самоуправа и грађани таоци унутрашњег раздора у СНС

Нови Сад, 16. јуна 2017.Одборничка група Демократске странке у Скупштини Новог Сада захтева од председника новосадског...
Градски одбор Демократске странке Београд (Фото сервис ДС, архива)

ДС Београда: Осуда вређања одборника опозиције

Београд, 15. јуна 2017.Градски одбор Демократске странке Београд најоштрије осуђује вређање и понижавање одборника опозиције и онемогућавање нормалног рада градског...
Демократска странка

Одбори у којима су расписани непосредни избори за 10. јун 2017. године

ОДБОРИ У КОЈИМА СУ РАСПИСАНИ НЕПОСРЕДНИ ИЗБОРИ ЗА 10. ЈУН 2017. ГОДИНЕ: БЕОГРАДСКИ ОКРУГ (редни број, назив одбора, број чланова сталног састава ГРО/ОО који се бира) 1....