ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Борис Тадић на Ускршњем богослужењу у Бачкој Тополи

- A +
Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић на Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи (Танјуг)Бачка Топола, 8. априла 2012.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић присуствовао је јутрос Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи.

Борис Тадић је потом у Бачкој Тополи посетио хуманитарну изложбу ускршњих јаја и поручио да је од суштинске важности да становници Војводине чувају заједнички живот и сваки појединачни идентитет.

"Сигуран сам да ће људи овог краја чувати нашу северну покрајину тако да обезбеђују најбољи могући живот деци, независно од тога да ли су Русини, Мађари, Хрвати, Срби... Од суштинске важности је да се чува заједнички живот и сваки појединачни идентитет", рекао је Тадић.

Према његовим речима, Војводина је јединствена регија на европском континенту, са мноштвом идентитета, култура, језика и истовремено идеја о заједничкој будућности.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић на хуманитарној изложби ускршњих јаја у Бачкој Тополи (Фото сервис ДС)"То је регија која је специфична у европском смислу и која представља богатство не само за Србију него за читав континент. И увек када одлазимо у Брисел и у европске земље дичимо се Војводином и њеним посебностима", истакао је Тадић.

Он је, такође, честитао празник верницима који данас славе Ускрс.

"Данас је прилика да пожелимо срећне и успешне празнике не само житељима Бачке Тополе, већ свим нашим грађанима који данас славе и да подржимо људе свих националних идентитета који постоје у овом дивном граду, Војводини и нашој земљи", рекао је Борис Тадић.

Богослужењу и изложби су, заједно са Борисом Тадићем, присуствовали и председник Владе Војводине Бојан Пајтић и градоначелник Суботице Саша Вучинић.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић на хуманитарној изложби ускршњих јаја у Бачкој Тополи (Танјуг)Бојан Пајтић је подсетио да је Војводина једина регија у Европи са шест службених језика, проткана различитим националностима, вероисповестима, људима различитог порекла који умеју заједнички да славе своје благдане.

"Такав је случај и са Бачком Тополом где празнике заједничке славе Мађари, Срби, Словаци, Русини", рекао је Пајтић, додавши да је то "јединствен амбијент" и то не само у овом делу Европе већ и свету.

"То је амбијент који желимо да створимо и у целој Војводини и у целој Србији. Амбијент у којем ће људи живети заједно, а не једни поред других, амбијент у којем ће живети у складу и различитости доживљавати као предности, а не као недостатке", поручио је Пајтић.

Изложба ускршњих јаја је традиционална манифестација која се одржава од 2005. године и организује се и за католички и за православни Ускрс.

На изложби су поред ускршњих јаја биле изложене рукотоворине жена из више актива, народне ношње, уметничке слике, међу којима је био и портрет Бориса Тадића.

Манифестација је хуманитарног карактера и средства која буду прикупљена биће уручена хендикепираним лицима.

(Према вести агенције Танјуг)

Повезане галерије

Борис Тадић на Ускршњем богослужењу и изложби у Бачкој Тополи

08 април 2012(Бачка Топола, 8. априла 2012) Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић присуствовао је Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи, а потом је посетио хуманитарну изложбу...

Повезане вести

Демократска странка

Политичка смена у Вршцу: Докторка кажњена јер нема чланску карту СНС-а

Вршац, 7. фебруара 2017.Др Данило Митровић в.д. директор Опште болнице у Вршцу донео је решење 6. фебруара о смени начелнице...
Председник одбора Демократске странке на Врачару Богдан Татић (Фото сервис ДС, архива)

Изјава председника ДС Врачара Богдана Татића

Београд, 17. јануара 2017.Изјава председника одбора Демократске странке на Врачару Богдана Татића: Демократска странка и Демократска странка Врачар најоштрије осуђују синоћно...
Заменик председника Демократске странке Игор Салак (Фото архива)

Игор Салак: ДС против даљег понижавања независних институција

Београд, 7. децембра 2016.Демократска странка категорично одбацује предлог шефа посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије...
Просторије одбора ДС у Бачу обијене уз помоћ извршитеља

Просторије одбора ДС у Бачу обијене уз помоћ извршитеља

Бач, 2. децембра 2016.Просторије Општинског одбора Демократске странке у општини Бач обијене су уз помоћ извршитеља који нису поштовали чињенично стање да...
Конференција за медије у општини Стара Пазова (Фото: Општински одбор ДС Стара Пазова)

Представљена заједничка одборничка група опозиције у Старој Пазови

Стара Пазова, 23. новембра 2016.Демократска странка (ДС) и представници Зелене странке и Покрета за општину Нова Пазова представили су на...