ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Јерков: Жене у Србији таоци свађа унутар СНС-а

- A +
Међународна секретарка Демократске странке Александра Јерков (Фото сервис ДС, архива) Београд, 03. септембра 2017.

Жене у Србији које свакодневно трпе насиље, суочавају се са дискриминацијом у свим животним пољима и боре за равноправност на радним местима, у породици и јавном животу не заслужују да њихова права буду предмет ценкања и унутарстраначких свађа и политичких играрија унутар Српске напредне странке.


Закон о родној равноправности са чијим усвајањем Србија, према акционом плану за приступање ЕУ, касни већ годину дана није само обавеза коју Србија има због приступа ЕУ него потреба свих грађанки. 

Срамна преписка између кабинета потпредседнице Владе Зоране Михајловић и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања о Закону о родној равноправности приличи деци у основној школи, а не озбиљним људима чији је посао да раде за добробит грађана. Међусобне оптужбе, увреде и пребацивање одговорности успевају само да прикажу огромно незнање и нестручност.

Док министарка Михајловић и министар Ђорђевић шаљу једно другом писма кроз која се надмудрују, положај жена у Србији је све тежи, а порука коју добијају од Владе Србије је да је унутарстраначко позиционирање важније од тога да ли ће женама у Србији права, на жалост и животи, бити заштићени.

Због тога позивамо Владу Србије да прекине са овим страначким играријама и да без одлагања одблокира усвајање Закона о родној равноправности.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац одговорио Зорани Михајловић: Док су неки палили град, ја сам бранио Б92

Београд, 9. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац реагујући на оптужбе министарке Зоране...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Лов на вештице без деце

Београд, 29. октобра 2017.Изјава Александре Јерков, народне посланице и координаторке Женске парламентарне мреже: Када група мушкараца који су одлучили да немају децу данима напада, вређа и јавно...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото: Курир, архива)

Тамара Трипић: Стање у Србији не погодује младима да заснују породицу

Београд, 28. октобра 2017. Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић изјавила је за "Данас" да је Србија секуларна држава у...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Директорка у служби градоначелника, а не грађана

Београд, 17. фебруара 2017. Поводом изјаве директорке Канцеларије за људска и мањинска права Сузане Пауновић реаговала је потпредседница Демократске странке Тамара Трипић...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Тамара Трипић: Држава проблем абортуса мора да решава образовањем, а не кандилом

Београд, 23. децембра 2016. Поводом изјаве да ће у склопу популационе политике Влада оформити Савет за борбу...