ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Влада и председник да обуздају бахато и противзаконито дивљање представника СНС у Бачу

- A +
Демократска странкаБеоград, 19. децембра 2012.

Демократска странка осуђује бахато и противзаконито дивљање представника СНС у Бачу, који, злоупотребљавајући свој утицај у републичким институцијама, већ трећи дан спречавају да новоизабрани општински функционери уђу у зграду општине и преузму своје дужности, у складу са новоформираном скупштинском већином.

Листа Демократске странке на локалним изборима освојила је двоструко већи број гласова у општини Бач (37%) него другопласирана СНС. Упркос томе, након формирања нове Владе Србије, СНС и СПС су конституисали већину уз помоћ двоје одборника ЛСВ и СРС, и тиме прекршили вољу грађана исказану на изборима.

Одборници ДС, иако апсолутни победници избора у овој војвођанској општини, мирно и одговорно су предали власт новој, "прекомпонованој" скупштинској већини.

У петак, 14. децембра 2012. године, Демократска странка се, заједно са својим партнерима, поново вратила на чело ове локалне самоуправе. Од тог дана почиње брутална злоупотреба државних институција, у којој предњаче активисти СНС, за које закон и воља грађана, очито, ништа не значе.

Демократска странка тражи од Владе Републике Србије и председника Републике да обуздају насилничку и противзакониту узурпацију зграде општине и омогуће новој парламентарној већини да преузме своју дужност, у складу са Уставом, законом и основним демократским принципима, које је ДС поштовала у свим општинама у којима се десило фамозно "прекомпоновање" локалних власти, иако су листе Демократске странке на локалним изборима одржаним 6. маја освојиле 200.000 гласова више него СНС.

Ако полиција и Министарство за локалну самоуправу наставе да толеришу СНС-овску окупацију зграде општине Бач, то ће значити да Србија улази у фазу диктатуре и бруталне злоупотребе државе у партијске сврхе, против чега ће се ДС увек одлучно борити.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Демократска странка

Одбори у којима су расписани непосредни избори за 10. јун 2017. године

ОДБОРИ У КОЈИМА СУ РАСПИСАНИ НЕПОСРЕДНИ ИЗБОРИ ЗА 10. ЈУН 2017. ГОДИНЕ: БЕОГРАДСКИ ОКРУГ (редни број, назив одбора, број чланова сталног састава ГРО/ОО који се бира) 1....
Демократска странка

ДС осуђује бојкот Европског парламента: Да ли влада зауставља ЕУ пут Србије

Београд, 4. маја 2017.Поводом отказивања редовног састанка Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање...
Демократска странка

Одбранити мир и демократију у Македонији

Београд, 28. априла 2017.Напад у македонском парламенту напад је на демократију и дужност сваког друштва је да пружи подршку и одговорним приступом помогне пријатељској и суседној земљи....
Демократска странка

Промене крећу са локала

Београд, 24. априла 2017.Упркос недемократској и нерегуларној атмосфери на локалним изборима у пет општина, резултати показују да промене у Србији данас, као и деведесетих година, крећу са локала. И поред...
Атмосфера застрашивања и уцењивања на локалним изборима

Атмосфера застрашивања и уцењивања на локалним изборима

Београд, 23. априла 2017.Након кампање за локалне изборе у Ковину, Зајечару, Врбасу, Оџацима и Косјерићу која је протекла у нерегуларној атмосфери, чија је...