ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац за Српски телеграф: ДС је била и остаје стуб промена

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 9. августа 2017.

Интервју Драгана Шутановца за Српски телеграф

Да ли је тачно да на рачунима поседујете чак 300.000 евра и како сте зарадили толики новац? Поред тога помиње се још неколико рачуна на којима имате уштеђевину.

- Те информације о финансијском стању моје породице су потпуна неистина! Фабрикују се лажи у истим оним медијима у којима је конструисана "афера пашњак", а која је као што видите сада и правоснажно пала на суду.

Имајући у виду да од самог почетка бављења политиком све финансије уредно пријављујем, апсолутно подржавам и заговарам усвајање Закона о пореклу имовине политичара. Сигуран сам да би такав Закон подржали посланици Демократске странке.

У медијима су објављени текстови у којима се тврди да Ви и Ваша супруга имате скупоцене слике, накит... Пише и да имате оружје. Да ли је то тачно и шта од оружја имате?

- За мене је гоблен моје мајке најскупоценија ствар, тако да не знам одакле вам класификација “скупоцене”. Као што и велики број породица поседује уметничке слике на зидовима или наслеђени накит, тако и моја породица. Међутим, што се оружја тиче, мораћу да вас разочарам, реч је о оружју које сам добио на поклон као министар одбране и које је уредно пријављено. Хтео сам апсолутно све да пријавим, како неко сутра не би рекао да нешто нисам пријавио. Оптужују ме јер поштујем закон. Просто невероватно!

Најавили сте излазак на улице од септембра. Да ли планирате демонстрације које би, попут 5. октобра могле да доведу до промене власти?

- Било је довољно да у кратком временском периоду добијем похвале о свом министарском мандату од председника војног синдиката, ослобађајућу пресуду апелационог суда, и да након тога најавимо да Демократска странка спрема велику турнеју по Србији и да се опет активира медијска машинерија и организује велика хајка. Јавили су ми добронамерни људи да ће врло брзо кренути напади на мене и Демократску странку. Могу да ми прете и хапшењем, али ме то неће спречити да позовем грађане на улицу, јер је то једино место на коме можемо да разговарамо.

Кога из опозиције видите као подршку на тим протестима?

- Сви који су сагласни са политиком Демократске странке су као и увек до сада добродошли да разговарају са нама.

Да ли је реално да опозиција на изборе за градоначелника изађе у једној колони?

- Не бавимо се колонама. Уместо тога, у овом тренутку разрађујемо озбиљне планове за одговорно вођење града.

Ко би био на челу те (тих) колоне?

- Нама није важно ко ће бити на челу, али оно што нам је важно је да понудимо најбољи тим за Београд који ће га поново покренути и вратити у Свет!

Да ли сте одлучили ко ће бити ваш кандидат за градоначелника?

- Разговараћемо наравно и о томе, али верујемо да је много важније од питања „ко ће са ким“, питање „ко ће с' чим“, то јест ко ће и каква решења да понуди за проблеме грађана.

Истраживања говоре да сте испод цензуса. Шта кажу ваши подаци, какав је тренутни рејтинг ДС?

- ДС има континуирани раст и не осврћемо се на неозбиљна истраживања пласирана у медијима, већ инстистирамо на политици и раду на терену. Чињеница да се власт и даље неуморно бави ДС-ом, са мном лично, али и Сашом Јанковићем, говори и иде у прилог тези да се нас највише и плаше. У страху, вођени удбашким методама, прибегавају медијској сатанизацији. Што смо јачи он и ми, то је боље за Србију. Нико нема дилему да је ДС увек била стуб промена и да ће тако бити и убудуће.

(Извор: Српски телеграф)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Народни посланик Демократске странке Радослав Милојичић (Фото: www.sumadijapress.co.rs, архива)

Радослав Милојичић: Влада дала новац општинама за куповину гласова

Београд, 15. новембра 2017.Посланик Демократске странке Радослав Милојичић оценио је да је "скандалозна одлука" Владе Србије да локалним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац одговорио Зорани Михајловић: Док су неки палили град, ја сам бранио Б92

Београд, 9. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац реагујући на оптужбе министарке Зоране...