ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац за Српски телеграф: ДС је била и остаје стуб промена

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 9. августа 2017.

Интервју Драгана Шутановца за Српски телеграф

Да ли је тачно да на рачунима поседујете чак 300.000 евра и како сте зарадили толики новац? Поред тога помиње се још неколико рачуна на којима имате уштеђевину.

- Те информације о финансијском стању моје породице су потпуна неистина! Фабрикују се лажи у истим оним медијима у којима је конструисана "афера пашњак", а која је као што видите сада и правоснажно пала на суду.

Имајући у виду да од самог почетка бављења политиком све финансије уредно пријављујем, апсолутно подржавам и заговарам усвајање Закона о пореклу имовине политичара. Сигуран сам да би такав Закон подржали посланици Демократске странке.

У медијима су објављени текстови у којима се тврди да Ви и Ваша супруга имате скупоцене слике, накит... Пише и да имате оружје. Да ли је то тачно и шта од оружја имате?

- За мене је гоблен моје мајке најскупоценија ствар, тако да не знам одакле вам класификација “скупоцене”. Као што и велики број породица поседује уметничке слике на зидовима или наслеђени накит, тако и моја породица. Међутим, што се оружја тиче, мораћу да вас разочарам, реч је о оружју које сам добио на поклон као министар одбране и које је уредно пријављено. Хтео сам апсолутно све да пријавим, како неко сутра не би рекао да нешто нисам пријавио. Оптужују ме јер поштујем закон. Просто невероватно!

Најавили сте излазак на улице од септембра. Да ли планирате демонстрације које би, попут 5. октобра могле да доведу до промене власти?

- Било је довољно да у кратком временском периоду добијем похвале о свом министарском мандату од председника војног синдиката, ослобађајућу пресуду апелационог суда, и да након тога најавимо да Демократска странка спрема велику турнеју по Србији и да се опет активира медијска машинерија и организује велика хајка. Јавили су ми добронамерни људи да ће врло брзо кренути напади на мене и Демократску странку. Могу да ми прете и хапшењем, али ме то неће спречити да позовем грађане на улицу, јер је то једино место на коме можемо да разговарамо.

Кога из опозиције видите као подршку на тим протестима?

- Сви који су сагласни са политиком Демократске странке су као и увек до сада добродошли да разговарају са нама.

Да ли је реално да опозиција на изборе за градоначелника изађе у једној колони?

- Не бавимо се колонама. Уместо тога, у овом тренутку разрађујемо озбиљне планове за одговорно вођење града.

Ко би био на челу те (тих) колоне?

- Нама није важно ко ће бити на челу, али оно што нам је важно је да понудимо најбољи тим за Београд који ће га поново покренути и вратити у Свет!

Да ли сте одлучили ко ће бити ваш кандидат за градоначелника?

- Разговараћемо наравно и о томе, али верујемо да је много важније од питања „ко ће са ким“, питање „ко ће с' чим“, то јест ко ће и каква решења да понуди за проблеме грађана.

Истраживања говоре да сте испод цензуса. Шта кажу ваши подаци, какав је тренутни рејтинг ДС?

- ДС има континуирани раст и не осврћемо се на неозбиљна истраживања пласирана у медијима, већ инстистирамо на политици и раду на терену. Чињеница да се власт и даље неуморно бави ДС-ом, са мном лично, али и Сашом Јанковићем, говори и иде у прилог тези да се нас највише и плаше. У страху, вођени удбашким методама, прибегавају медијској сатанизацији. Што смо јачи он и ми, то је боље за Србију. Нико нема дилему да је ДС увек била стуб промена и да ће тако бити и убудуће.

(Извор: Српски телеграф)

Повезане вести

Демократска странка

Проглашена листа: ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД под бројем 4

Београд, 17. јануара 2018.Градска изборна комисија прихватила је вечерас листу ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД - Демократска странка, Социјалдемократска странка, Нова странка...
ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

Београд, 17. јануара 2018.Коалиција окупљена око Демократске странке, коју чине Социјалдемократска странка, Нова странка и...
Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Београд, 16. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је на ванредној конференцији за медије да је пуцањ у Оливера Ивановића пуцањ у мир....
Демократска странка

Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке (16.01.2018)

Београд, 16. јануар 2018.Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке у уторак, 16. јануара 2018....
Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...