ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац за Вечерње новости: Вучић жели да промени наш народ, ми желимо да поправимо нашу земљу

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 4. маја 2017.

Интервју Драгана Шутановца за "Вечерње новости"

Председник Демократске странке Драган Шутановац у интервјуу за Вечерње новости напомиње да не очекује да рат ни са ким за позицију стожера опозиције, јер је она привремена. Трајно је једино наше настојање да будемо стожерна странка за спровођење промена у Србији.

Од кога и од чега зависи да ли ћете у будућности сарађивати са Јанковићем и заједнички изаћи на београдске изборе?

- Отворени смо за сарадњу са свим појединцима и организацијама које виде Београд као отворену, запослену, развијена европска метропола са ефикасном јавном управом, живим предузетничким сектором, решеним комуналним и инфраструктурним проблемима... Направићемо од Београда град у коме се гради по закону, а не руши по ноћи.

Да ли бисте били спремни да подржите Драгана Ђиласа или Александра Шапића за градоначелника?

- Сви се увек баве кандидатима, ми желимо да се бавимо политиком, а то значи понудити одрживо решење за развој града која ће спроводити сјајан тим људи, јер један човек то не може сам. Рано је за одговор око конкретног имена.

Јанковић би ускоро могао и без избора да добије свој клуб у Скупштини. Да ли је клуб ДС стабилан или страхујете од одлазака посланика?

- Не само да је стабилан, већ је и најактивнији клуб који отвара пут животним питањима у Скупштини.

Шта је главни циљ ДС у наредном периоду?

- ДС се у протеклом периоду коначно консолидовао, суочио са грешкама појединаца из прошлости. Циљ је да представимо наш нови план реформи, да мотовишемо бираче и већ на изборима у Београду остваримо резултат који би омогућио промене на боље.

Рекли сте да Вучића не могу да сруше кућни савети, покрети и грађански протести, значи ли то да не подржавате демонстрације?

- И у Америци су се појавили демонстранти, али упоредо са њима јачају америчке демократе, како би се на следећим изборима победио Трамп. Поздравили смо демонстрације као аутентичну борбу једне генерације против неправде и диктатуре.

А шта је ваш "рецепт" за алтернативу СНС која има више од 50 одсто подршке грађана?

- Вучића може да сруши само јасно артикулисана политичка странка, са људима из свих сфера нашег друштва, која може да уједини све остале на политичкој сцени и понуди решења и јасну политичку алтернативу. Једини имамо потенцијал да уз синергију са другима победимо СНС. Међу нама постоје озбиљне разлике - Вучић жели да промени наш народ, ми желимо да поправимо нашу земљу.

Ко би по вама био најбоље решење за премијера?

- Ко год био нови премијер из владајућих странака, неће моћи да направи неопходан искорак јер ће бити нераскидиво везан за Вучића и његова Потемкинова села која је "изградио", а сад их штити. У Србији ће се наставити учвршћивање ауторитарног обрасца, а нама ће нажалост бити потребно пуно времена да све то исправимо и у Србији коначно уведемо поделу власти и независне институције које ће одолевати свим властима.

(Извор: Вечерње новости)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Гашић недостојан функције, стварање полицијско-страначке државе

Београд, 22.05.2017Председник Демократске странке Драган Шутановац реаговао је на информације о постављењу Братислава...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Европи потребна нова политичка архитектура

Београд, 9. маја 2017.Ауторски текст Драгана Шутановца за "Данас" Дан Победе слави се широм нашег континента, тог дана пре 72 године, побеђен је фашизам. Након шест година...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Честитка поводом 9. маја

Београд, 9. мај 2017. Драган Шутановац, председник Демократске странке честитао је грађанима Дан Европе и Дан победе над фашизмом. Кроз своју историју, Србија је увек била на победничкој страни, тако и у...
Демократе обележиле Ђурђевдан: Никада нећемо одустати од будућности

Демократе обележиле Ђурђевдан: Никада нећемо одустати од будућности

Параћин, 6. маја 2017.Слава Демократске странке - Ђурђевдан, обележава се у општинама и градовима широм Србије. Централна прослава...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац за Време: Доста је подела, Србија је и шајкача и лаптоп

Београд, 4. маја 2017.Интервју Драгана Шутановца за "Време" Александар Вучић води најорганизованију и најбруталнију политичку странку у...