ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац за Вечерње новости: Вучић жели да промени наш народ, ми желимо да поправимо нашу земљу

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 4. маја 2017.

Интервју Драгана Шутановца за "Вечерње новости"

Председник Демократске странке Драган Шутановац у интервјуу за Вечерње новости напомиње да не очекује да рат ни са ким за позицију стожера опозиције, јер је она привремена. Трајно је једино наше настојање да будемо стожерна странка за спровођење промена у Србији.

Од кога и од чега зависи да ли ћете у будућности сарађивати са Јанковићем и заједнички изаћи на београдске изборе?

- Отворени смо за сарадњу са свим појединцима и организацијама које виде Београд као отворену, запослену, развијена европска метропола са ефикасном јавном управом, живим предузетничким сектором, решеним комуналним и инфраструктурним проблемима... Направићемо од Београда град у коме се гради по закону, а не руши по ноћи.

Да ли бисте били спремни да подржите Драгана Ђиласа или Александра Шапића за градоначелника?

- Сви се увек баве кандидатима, ми желимо да се бавимо политиком, а то значи понудити одрживо решење за развој града која ће спроводити сјајан тим људи, јер један човек то не може сам. Рано је за одговор око конкретног имена.

Јанковић би ускоро могао и без избора да добије свој клуб у Скупштини. Да ли је клуб ДС стабилан или страхујете од одлазака посланика?

- Не само да је стабилан, већ је и најактивнији клуб који отвара пут животним питањима у Скупштини.

Шта је главни циљ ДС у наредном периоду?

- ДС се у протеклом периоду коначно консолидовао, суочио са грешкама појединаца из прошлости. Циљ је да представимо наш нови план реформи, да мотовишемо бираче и већ на изборима у Београду остваримо резултат који би омогућио промене на боље.

Рекли сте да Вучића не могу да сруше кућни савети, покрети и грађански протести, значи ли то да не подржавате демонстрације?

- И у Америци су се појавили демонстранти, али упоредо са њима јачају америчке демократе, како би се на следећим изборима победио Трамп. Поздравили смо демонстрације као аутентичну борбу једне генерације против неправде и диктатуре.

А шта је ваш "рецепт" за алтернативу СНС која има више од 50 одсто подршке грађана?

- Вучића може да сруши само јасно артикулисана политичка странка, са људима из свих сфера нашег друштва, која може да уједини све остале на политичкој сцени и понуди решења и јасну политичку алтернативу. Једини имамо потенцијал да уз синергију са другима победимо СНС. Међу нама постоје озбиљне разлике - Вучић жели да промени наш народ, ми желимо да поправимо нашу земљу.

Ко би по вама био најбоље решење за премијера?

- Ко год био нови премијер из владајућих странака, неће моћи да направи неопходан искорак јер ће бити нераскидиво везан за Вучића и његова Потемкинова села која је "изградио", а сад их штити. У Србији ће се наставити учвршћивање ауторитарног обрасца, а нама ће нажалост бити потребно пуно времена да све то исправимо и у Србији коначно уведемо поделу власти и независне институције које ће одолевати свим властима.

(Извор: Вечерње новости)

Повезане вести

Председник ресорног Одбора за безбедност, одбрану и ванредне ситуације Демократске странке, генерал у пензији Срето Малиновић

Малиновић: Грађанима је доста обмана и понижења од стране Вучићевог режима

Београд, 19. августа 2017.Интервју Срете Малиновића за komentarpress.net О кандидатима за градоначелника, колико сам...
Народни посланик Демократске странке Горан Јешић (Фото: Данас)

Јешић: Вучић не може бити градоначелник Београда

Београд, 19. августа 2017.Интервју Горана Јешића за Данас Не мислим да наша комуникација има било какве везе са одлуком Саше Јанковића око сарадње са Демократском...
Председник ресорног Одбора за безбедност, одбрану и ванредне ситуације Демократске странке, генерал у пензији Срето Малиновић (Фото: Време)

Генерал Малиновић за Време: Игре без границе кафанских патриота

Београд, 17. августа 2017.Интервју Срете Малиновића за Време Бригадни генерал Срето Малиновић рођен је у околини Травника, постао војни пилот...
Драгољуб Мићуновић (Фото: www.dw.com)

Драгољуб Мићуновић: Земља контејнера и лептири око жишка власти

Београд, 14. августа 2017.Интервју Драгољуба Мићуновића за DW Опозиција мора да тражи шансу у подршци оних који су гурнути на дно друштва, каже...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Вучић производи проблеме, па глуми миротворца

Београд, 11. августа 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац сматра да је председник Србије Александар Вучић "разапет између прошлости и...