ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС Зрењанин: Замислите да...

- A +
Одборница Демократске странке у Зрењанину Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)Зрењанин, 23. новембра 2016.

Шеста седница Скупштине заказана је за 29. новембар. Власт је дочекала последњи тренутак да се заиста позабави проблемом јавних предузећа и сад планира да тај посао на брзину заврши. Ипак, да за грађане Зрењанина постоје важније теме, показују реакције на наше последње обраћање у скупштини и конференцију. Више реакција пристигло нам је из чак пет месних заједница, укључујући Жарко Зрењанин, Ечку, две на Багљашу и Перлез.

Људе пре свега занима оно што их мучи свакога дана, а чини се да власт врло мало мари за то. Толико је проблема који би уз мало труда и улагања могли да буду решени, али је некако увек нешто друго прече. Приоритети грађана морају да почну да се преклапају са приоритетима власти. Одборница Алиса Коцкар понудила је неколико примера.

Замислите да су паркинзи између зграда уређени. Не мислим ни на шта исувише компликовано, само да се линије исцртају, околина среди и простор прошири тамо где је то могуће. Да суботом може да се стигне на пијацу без гужве, а радним даном да се паркира испред зграде и у вечерњим сатима. Замислите да довољно полицајаца брине о вашој безбедности и има довољно средстава да вас заштити. Мислим само на систем који функционише, па макар и након нанесене штете. Не само да вас неко пита шта се десило, него и да ухвати починиоце. Замислите да тешки камиони не пролазе градом, куда ви шетате и возите, већ обилазницом око града. Можда чак и да су куће у прометним улицама попут Жарка Зрењанина заштићене појасом зеленила и дрвећа дуж целог пута, са обе стране. Замислите да ваша улица није у потпуном мраку. Да можете да шетате и трчите улицом и ноћу, без страха. И да се у близини налази игралиште за децу које је у исто време и уређено и осветљено. Замислите да чим постане топлије можете да стигнете и бициклом на посао у индустријској зони Багљаш јер су бициклистичке стазе завршене и безбедне.

"За претварање свих ових идеја у стварност, неопходна је само једна ствар: да замислите политичаре који брину о грађанима и о наслеђу које остављају иза себе. То је већ научна фантастика, зар не? То је нешто што ће нама бити приоритет тог 29. новембра," закључила је одборница Алиса Коцкар.

Градски одбор Демократске странке Зрењанин

Повезане вести

Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Чија је одговорност?

Зрењанин, 8. јуна 2016.Демократе су на редовној конференцији за медије као поставиле питање како се борити против апатије и како грађанима може да се објасни да...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

ДС Зрењанин: Нова-стара власт, а све по старом

Зрењанин, 1. јуна 2016.На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину закључено је да ће ипак све...
Портпаролка Градског одбора Демократске странке Зрењанин Алиса Коцкар (Фото: Градски одбор ДС Зрењанин, архива)

Зрењанин: Како је прекршен закон на конститутивној седници скупштине

Зрењанин, 25. маја 2016.Јуче је одржана конститутивна седница Скупштине града Зрењанина о којој...
Демократска странка

ДС Зрењанин: Запошљавање и запослени у јавном сектору

Зрењанин, 18. маја 2016.На редовној конференцији за медије Градског одбора Демократске странке у Зрењанину, портпаролка Алиса...